Ekonomi

Konya'daki liseden Romanya'ya fırın ekipmanı ihracatı

Konya'daki Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kabilinden imal edilen fırın ekipmanları, törenle Romanya'ya gönderildi.

Konya'daki liseden Romanya'ya fırın ekipmanı ihracatı
23-11-2022 17:06
Konya

Salgın zamanında peçe makinesi ve peçe üretimiyle süregelen sürecin devamında lazer eğin makinesi, çokbilmiş ev sistemleri ve CNC Routher cihazları üreterek, kısaca 81 ilde satışını oluşturan hoca ve öğrenciler, ürettikleri fırın ekipmanlarını okulda planlı törenle Romanya'ya göndererek ihracata başladı.

Fırın ekipmanlarının yüklendiği ihracat tırını ekol bahçesinden uğurlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan, okulun icra ettiği çalışmaların baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bir görgü bilimi bilimi kurumumuzun bu ihracatı gerçekleştiriyor olması görgü bilimi bilimi namına baş döndürücü ehemmiyetli müşterek gelişmedir." ifadesini kullandı.

Proje koordinatörlüğü eden öğretmenler, törende, okulda robotik kodlama atölyeleri, elektronik beyin laboratuvarları, PLC ve Pnömatik kadar görgü bilimi bilimi setlerinin üretildiği bilgisi paylaştı.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, protokol, mektepli ve öğretmenler katıldı.

Okuldan mevzuya bağlı meydana getirilen kayıtlı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının plan okullarından bulunan Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tescilli markası K-Tek'in çağ Romanya'ya ihracatın başlamasıyla Avrupa'da da kullanılacağı, okulda imal edilen mamüllerin dünya ortamında bulunduğu kadar Avrupa pazarında da yerini alacağı bildirildi.

Romanya'ya doğrulama yapılmak az daha Konya'dan sevkiyatı meydana getirilen mamüllerin ardı sıra başka ülkelerle de görüşmelerin bitmeme ettiği, sektörle teşrikimesai yapılarak bölüm ve adamlık yararına yeniliklerin süreceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?