Sağlık

Klimalardaki yüz felci riskine dikkat

Klimalara ilişkin bireşimli ve ansız serinlemenin zararları üzerine açıklamalarda mevcut Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, “Kış aylarında ilgisiz ile görüldüğü memul yüz felci, gökçe gökçe edebiyat klimaların dip ve kusur kullanması zımnında de görülebilir. Yazın bunaltan s

Klimalardaki yüz felci riskine dikkat
22-06-2022 10:03

Yaz aylarının gelmesi ile baş başa iklimleme cihazı ile serinlemeye bulunan gerekseme artma gösteriyor. Yüz sinirlerinin beyinden çıkıp yüze gelirken namüsait beraberinde kanaldan geçerek yüz kaslarına akilane dağıldığını tamlayan Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, “Yüz felci, günce yaşamda en baş döndürücü soğuğa maruziyet ile asap çevresinde oluşan ödem ve iltihap kararı sinirin kanalda sıkışmasıyla oluşur. Kış aylarında ilgisiz ile görüldüğü memul yüz felci, gökçe gökçe edebiyat klimaların derin ve hata kullanması zımnında de görülebilir. Yazın bunaltan sıcaklar ile baş başa kendimizi klimanın serinliğine bırakırken esasen yüz felcine selam diyoruz” halinde konuştu.

“Klima sıcaklığı 24-26 aşama adına ayarlanmalı”

Klima kaynaklı yaşanmış bulunan yüz felcinden tevakki etmek düşüncesince uyarılarda mevcut Uzun, “Ani ısı değişim işlemi yaşadığımızda iklimleme cihazı karşısında sayaç geçirmekten ve yüzün terli bulunduğu hallerde yüze doğrudan klimanın gelmesinden kaçınmalıyız. Hava sıcaklığı 35 aşama olduğunda ve iklimleme cihazı göz sıcaklığı 18 dereceye ayarlandığında anide ısı değişimine verilen kalırız. Klima sıcaklığının mefkûre göz sıcaklığı bulunan 24-26 aşama adına ayarlanması önerilmektedir” dedi.

“Araç içi klimalara dikkat”

“Ev ve iş yerlerindeki klimaların oturduğumuz bölgeye dik beraberinde biçimde gelmemesi düşüncesince klimanın konumunun akilane ayarlanmasına dikkat edilmeli” diyen İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'ndan Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, “Araç içi klimalarda da fanın üfleme yönünün doğrudan yüzümüze gelmeyecek biçimde ayarlanması gerekiyor. Gidilen toplumsal mekânlarda klimanın pozisyonu değiştiremeyeceğimiz düşüncesince şahıslar zat yerleşme konumlarını klimaya layıkıyla ayarlamalı” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?