Teknoloji

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi

Antalya'da güneş enerji sistemleri için etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında kimi elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi
06-10-2021 12:30
Antalya

Antalya'da güneş enerji sistemleri üstüne etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında kimi elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışkanlık yayınlayan firma, el telefonu ve tablet denli elektronik aletlerin dışarıda da rahatlıkla yükleme edilebilmesi düşüncesinden hareketle çalışmalara başladı.

Bunun düşüncesince cekete, tişörte, plaj havlusuna kurup takma edilebilen güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üstünde yoğunlaşan mühendisler, işi gereği daim dışarıda yahut tatilde dağda, plajda bulunan kişilerin yaşamını kolaylaştıracak müşterek buluşa imza attı.

Güneş panellerini alçaltıcı ve hâlâ streç müşterek duruma getiren firma, ıvır zıvır müşterek aparat ekleyerek, güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üretti. Bunları ceketlerin, tişörtlerin geri yahut ön yüzüne, plaj havluların uç kısımlarına kurup takma fail firma, yürürken, güneşlenirken telefonun yahut tabletin güneş enerjisiyle yükleme edilmesini sağlayıcı dizge geliştirdi.

Powerbank fiyatına mini enerji santrali

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, AA muhabirine, cep telefonsuz müşterek an üstelik geçirmeyen kişilerin kalın pıtrak karşılaştıkları yükleme problemini giderebilmek için, araştırı ve çoğaltma biriminde düşün alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kendisinin de şantiyede çalışmış olduğu zamanlarda telefonu değme yerde yükleme ika imkanının olmadığını, bundan dolayı kalın pıtrak priz aradığını özetleyen Sarvan, tabiatın sunmuş olduğu güneş gücünü günce hayatta kullanılır duruma getirebilecek iyi müşterek projeyi yaşama geçirdiklerini belirtti.

Mesleği gereği daim dışarıda çalışan, natür yürüyüşlerine çıkan, çobanlık karşılayıcı yahut sahilde güneşlenen kişilerin enerji problemi yaşamaması şartıyla mini santraller ürettiklerini aktaran Sarvan, şunları söyledi:

"Telefonumuzu değme devir eşya edebilecek müşterek müstevi bulamayabiliyoruz. Biz de ceketlerin, kıyafetlerin üstüne kurup takma edilebilen güneşi elektrik enerjisine muhavvil müşterek dizge geliştirdik. Bununla yürürken, dağa tırmanırken cep telefonlarınızı yahut powerbanklarınızı yükleme edebiliyorsunuz. Yazın yahut kışın güneşi gördüğünüz değme yerde elektriğe kavuşmuş oluyorsunuz. Günde biraz kez doldurabilirsiniz. Bir powerbank fiyatına hakeza müşterek enerji santrali alabiliyorsunuz. Fiyatı boyutlarına ve kullanımlarına mucibince değişiyor. 100 liradan başlayıp, hâlâ yukarıya çıkan modelleri var. Herkesin alabileceği ve minimum 30-40 sene kullanabileceği müşterek ürün."

Esnek prototip, toprak kaplamayan özellikte müşterek verim bulunduğunu dile getiren Sarvan, ürünün değme yerde taşınabileceğini kaydetti

"Yurt haricinde deli istem var"

Plaj havluları düşüncesince de edepli derinlemesine biçimde verim geliştirdiklerini tamlayan Sarvan, mini santralin havlunun uç bölümüne kurup takma edildiğini, sahilde güneşi görmüş olduğu müddetçe elektrik sağladığını bildirdi.

Güneşi değme bölgede gitmek düşüncesince bu çeşit çalışmalara bulanıklık verdiklerini dile getiren Sarvan, "Güneş baş döndürücü ehemmiyetli müşterek enerji kaynağı. Aslında değme müşterek metrekareye müşterek somun ekmeği düşüyor, 100 metrekarelik müşterek evimiz var ise 100 atlatmak parası değme gün çatımıza düşüyor. mühim bulunan bunu kullanabilmek." dedi.

Bazı ürünlerde hızlı üretime başlandığını tabir fail Sarvan, gayrimenkul haricinde da ağırbaşlı müşterek taleple karşılaştıklarını kaydetti. Sarvan, "Üçüncü evren vatanlarında en iri iş elektrik. kent merkezlerinde derinlemesine periyodik elektrik kesintileri oluyor. Bu devletlerde değme müşterek insanoğlunun cep telefonunu çalıştıracağı derece gücünü üretebileceği müşterek sistemin temelli birlikte olması baş döndürücü iri müşterek lüks. Yurt haricinde deli istem var, bu talebi de CW enerji ve partnerleri ile karşılayacağız." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?