Sağlık

Kış aylarında çocuklarımızı yazın depolanan D vitamini koruyor

Sadece yazları dışarıda aşkın devir nâkil ve oynayan evlatların katıksız D vitamini depolayabildiklerini kail Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, bu sayede kışın gribal enfeksiyonlara hakkında muafiyet sistemlerinin hâlâ çelimli bulunduğunu söyledi.

Kış aylarında çocuklarımızı yazın depolanan D vitamini koruyor
19-11-2021 10:55

Kış aylarının gelmesi ve soğukların artarak çoğalması ile beraberce elden hoppadak rastgele çocuk yetişkinler denli menfaatlerini koruyamadıkları düşüncesince gribal enfeksiyonlardan ötürü hastalanmış olabiliyor.

Pandemi sürecinde derinlemesine ortak devre cıvıl cıvıl derslik ortamlarından ırak küsurat çocuklarda yeniden beniz yüze eğitimin başlamasıyla beraberce ilkin sonuç yıllarda enfeksiyon şikayetleri arttı.

Konuyla alakadar adına hastalıklara erinç muafiyet sisteminin ne denli ehemmiyetli olduğuna yer veren İstanbul Arel Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, “Çocukların bağışıklığını güçlendirmemiz düşüncesince elimizde baş döndürücü iri kozlar mevcut zira beslenmeleri ve muafiyet sistemleri baş döndürücü benzeyen alım satım içerisindedir” dedi. Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk başkaca D vitaminin yalnızca april ve ilkgüz ayları ortada depolanabildiğinin altını çizerek, “D vitamini muafiyet sistemini güçlendiren en ehemmiyetli unsurlardan biridir. Bu sebepten dolayı yazın dışarıda oynayan dallar ferah fazlaca D vitamini depolamış olurlar ve kışın enfeksiyonlara erinç hâlâ çelimli oldukları düşüncesince ya baş döndürücü az hastalanmış olurlar yahut rahatsızlıkları hâlâ bedava atlatırlar” biçiminde konuştu.

“Vücudumuz hücreden hâlâ baş döndürücü mikrop barındırıyor”

Öncelikle ufaklıklara hastalanmış olmamaları düşüncesince vücudumuzda mevcut mikropların muafiyet sistemini nite etkilediğini anlatmamız icap ettiğini kail Cihadiye Elif Öztürk, “Biz esasta insanoğlu hücresinden baş döndürücü hâlâ ortak tomar mikrop hücresinden oluşuyoruz. Hatta mikroplar bizim üzerimizde yaşamıyor kılıç mikropların üstünde yaşıyoruz. O sebeple onlar bizim yediklerimiz doğrultusunda metin olup olmayacağımıza değişmeyen veriyor. İyi olanları beslersek bizim düşüncesince yarayışlı olanları arttırabiliriz. Onlar da bizim düşüncesince fiilen enfeksiyonları önleyebilirler. Yediklerimizde ne denli nitelik çeşitliliği mevcut ise o denli iyi, ferah fazlaca tükettiğimiz takdirde bağırsaklarımızdaki dobra mikropları beslemiş ve biçimsiz mikroplara erinç da defans yapabilmesi düşüncesince müheyya pozisyona getirmiş oluruz” dedi.

“Bağışıklık sistemi düşüncesince lazım mikrobiyotaların yüzdelik 70'i bağırsaklarımızda bulunuyor”

Okullar rastgele açıldığında dallar saatlerce bire ortak gizli ortamda kalmış bulunduğu düşüncesince gribal enfeksiyonlarda çoğalma yaşandığını hatırlatan Cihadiye Elif Öztürk, muafiyet sistemini güçlendiren mikrobiyotaların yüzdelik 70'inin bağırsaklarda bulunduğunu vurgulayarak beslenmenin bu aşamada baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna nazarıitibar çekti. Öztürk evlatların beslenmesine ilişkin önerilerde bulunarak, “Çocukların beslenmesi ile muafiyet sistemi baş döndürücü benzeyen alım satım içerisindedir. Mutlaka göveri ve semere yemeleri gerekiyor. Sağlıklı ortak çocuğun beslenmesi düşüncesince bağırsaklarımızdaki mikrobiyotaları beslememiz lazım. Bunun düşüncesince mutlaka, yoğurt, turşu, ayran, boza ve tarhana çorbası çorbası kabilinden zarfında ferah oranda dobra bakteri mevcut gıdalar ve bu bakterilerin beslenmesi düşüncesince de kesinlikle nitelik renk sebze-meyve yenmesi gerekiyor. Beslenmesine nazarıitibar edilen dallar enfeksiyon kapsalar caba çor geçirmiyorlar yahut ferah ortak biçimde atlatıyorlar. Fakat baş döndürücü ulama maddeli, abur-cubur yediği devir da muafiyet sistemi zayıflayarak hâlâ yoğun hastalanıyor üste bedava basitçe rahatsızlıkları atlatamıyorlar” biçiminde konuştu.

“D vitaminini yalnızca april ayından Eylül ayına denli sentezleyebiliyoruz”

Türkiye konumunda insanoğlu vücudunun yalnızca april ayından ilkgüz ayına denli aldığı gündüz ışınları yardımıyla D vitamini sentezlenebileceğinin altını çizen Öztürk bundan ötürü yazın evlatların dışarıda oynamalarının sağlıkları düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. D vitamininin muafiyet sistemi düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu anlatım fail Öztürk, “Sadece yaz ayları kısaca nisandan eylüle denli olan çağda füru ve bacaklar örtüsüz olacak biçimde sokakta dingildemek ufaklıklara D vitamini depolanmasını sağlıyor. Çocuklar eskisi kabilinden sokakta oynamıyorlar ve bundan ötürü D vitamini yeteri kadar alamıyorlar. Şimdi şita aylarında sentezleyemedikleri düşüncesince haricen ulama vermeliyiz. Eksik olan D vitaminin hesabına konması enfeksiyonlara erinç tedbir ve savaş üzerine baş döndürücü önemli” dedi.

Evde mevcut gribal ilaçlar kafanıza gereğince kullanılmamalı

Son adına rastgele hastalanmış olunduğunda ilaçlara ve ilkin antibiyotiklere başvurulmaması gerektiğine ilişkin uyarılarda mevcut Öztürk, hekim kontrolü haricinde evde mevcut gribal ilaçların kullanılmasının baş döndürücü dokuncalı olabileceğini anlatım etti. Öztürk, “Genelde dallar teneffüs yolu enfeksiyonu geçiriyorlar ve teneffüs yolu enfeksiyonların iri çoğunluğu viral enfeksiyonlar oluyor. Toplum adına elden antibiyotik kullanmaya kalkıyoruz. Antibiyotikler gerektiği devir avlu kurtarıcıdır fakat bizim muafiyet sistemimizdeki metin dobra mikropları da öldürüyor. O sebepten dolayı bakteriyel ortak enfeksiyon değilse antibiyotik kullanmamak lazım. Ancak hastanede meydana getirilen beş altı inceleme ile yahut çocuğun ateşi baş döndürücü yüksekse ciddi ortak tabloda hekim sonucu ile kullanılabilir. Diğer ortak husus ise ‘bu antibiyotik bana dobra geldi sana da dobra gelir' mantığı. Başka birinin kullandığı antibiyotik katiyen kullanılmamalı. Sürekli koku alma organı salgısını ve öksürüğü giderici gribal ilaçlar da değerlendirmek baş döndürücü zararlı. Gribal enfeksiyonlarda kesinlikle C vitamini değerlendirmek gerekiyor. C ve D vitamini saf olmanın indinde kesinlikle eczaneden de alınarak kullanılmasını başvuru ediyorum. Ayrıca nebati çaylar ve çorbalarla gribal etkisinde bırakır azaltılabilir. Her gribal enfeksiyonda ilaçların kullanılması bağışıklığa dokunca veriyor. Bu sebepten dolayı doktorunuz vermediyse şayet deva kullanmaktan sakının” niteleyerek laflarını tamamladı.

Şeyda Ceylan Görgenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?