Yaşam

Kendileri önemsiz kalpleri şişman öğrenciler Türkiye'ye 'can' oldu

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu ve Türk Kızılay'ınca başlatılan kampanyada, ortak günde 1700 birim çağ bağışı toplanması hedefleniyor.

Kendileri önemsiz kalpleri şişman öğrenciler Türkiye'ye 'can' oldu
07-11-2021 15:37
Samsun

Baruthane Ortaokulu bahçesinde planlı etkinlikte çağ bağışçılarından Türk Kızılay ekiplerince çağ alınıyor.

Okulun öğrencilerinin aileleri ve çevresinin oluşturduğu çağ bağışçılarına, bisküvi ve ürün suyunun birlikte jale köfte, künefe kabilinden ikramlarda da bulunuldu.

Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli, okullarının 5 sene ilk kurulduğunu ve herhangi birlikte sene çağ bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Çiftli, 2019 senesinde düzenledikleri kampanyada 1549 birim çağ bağışı toplanarak Türkiye rekoru kırdıklarını anlatım ederek, "Sevgili öğrencilerimiz içtimai hata projesi kapsamında bilinçlendirildi, bu mevzuda duyarlılıkları oluştu. Onlar özlük çağ bağışçılarını buluyorlar. Her öğrencimiz yardımlaşma, esenlik yapma, duygudaşlık kurma, ilişkinlik duygusu, büyüklenme kültürü ve ülkenin problemlerini ayırt ika ve bu sorunlara hal bilmek düşüncesince hız gösteriyor. Bugün burada gine çağ bağışı rekoru kırmayı hedefliyoruz." dedi.

Etkinliğin birlikte panayır havasında geçtiğini, müstevli şartlarını değerlendirerek açıkça havada etkinliğin gerçekleştiğini dile getiren Çiftli, şu halde bitmeme etti:

"Şu an dip birlikte halde çağ bağışı bitmeme ediyor. Saat 20.00'ye derece bağışı sürdüreceğiz. Beklentimiz bin 500 üniteyi geçeceğimizi düşünüyorum. Bin hedefine ulaştık lakin bin 500 üniteyi geçeceğimizi düşünüyorum. 1549 birim çağ bağışı rekorumuzu geçmeyi özlük rekorumuzu egale etmeyi fon ediyoruz. Umarım başarırız." niteleyerek konuştu.

Çiftli, akıbet 4 yılda toplanmış 3 bin 212 birim çağ bağışı topladıklarını laflarına ekledi.

Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut da etkinlikten bin 700'ün üstünde çağ bağışı beklediklerini vurguladı.

Etkinlikle öğrencilerin çağ bağışının önemi üzerine farkındalık kazandığını başka taraftan çağ ihtiyacının karşılandığını özetleyen Bulut, "Bu çeşit etkinliklerle çağ kontrol sorunu kalmayacağı düşüncesindeyim. Kan stoklarımız pandemi dolayısıyla sıradan azalmıştı. Ama bu kabilinden çalışmalarla baş döndürücü şükür çağ stoklarının azalmasını önleyeceğiz." ifadesinde bulundu.

Kan bağışçılarından Celalettin Kapçak da derneşik kendisine çağ verdiğini belirterek, "Kan herhangi birlikte devir birlikte ihtiyaç. Biz de şuurlu birlikte yurttaş kendisine sorumluluğumuz gereği kanımızı veriyoruz. Tüm halkımızı da bağış hazırlamaya çağırma ediyorum. İnsan vicdanen, ruhen baş döndürücü bahtiyar oluyor. " dedi.

Baruthane Ortaokulu 5. derslik talebesi Deva Çağdaş çağ vermenin baş döndürücü ehemmiyetli birlikte nesne bulunduğunu düşündüğünü bu yüzden kampanyaya dayanaklık etmek verdiğini söyledi.

Hastaların çağ yokluğu dolayısıyla ölebileceğini anlatım fail Çağdaş, şunları aktardı:

"Ben kampanyaya çağ bağışçısı toplarken hayatında on paralık çağ vermemiş bireyleri gördüm. Onların birlikte yerden baş yapmalarını sağladım. Komşularımız da mevcut babamın etrafı de vardı, bilici de vardı."

Deva Çağdaş 150'ye andıran çağ bağışçısı bulmuş olduğu düşüncesince şişman mevki yaşadığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?