Ekonomi

KARDEMİR'den 3,85 bilyon teklik kesin kar

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları, sabık sene 3,85 bilyon liralık açık kar elde etti.

KARDEMİR'den 3,85 bilyon teklik kesin kar
01-03-2022 23:22
Karabük

Fabrikadan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, firmanın 2021 yılı parasal sonuçlarında 3 bilyon 852 milyon 707 bin 219 teklik belirgin karaca eriştiği bildirildi.

KARDEMİR'in 2021 yılını tarihinin en efdal karlılığı ile tamamladığı tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2020 yılının sonuç çeyreğinde ele geçirmiş bulunduğu yükseliş ivmesini 2021 yılının tamamında sürdüren şirketimiz, 2020 yılına göre yüzdelik 288 FAVÖK (EBITDA) artışı sağlayarak 2021 senesinde FAVÖK’ünü kestirmece adına 4,9 bilyon liraya çıkardı. Yine müşterek geçmiş yıla göre satı gelirlerini yüzdelik 96 artırarak 14,76 bilyon liraya derece yükseltti. Net akça rakamını 2,75 bilyon teklik seviyesine ulaştıran şirketimiz, parasal enerjisini arttırarak doğan ve doğabilecek değme çeşitli alışveriş koşullarında yatırımcılarına emniyet vermeye bitmeme etmiştir/edecektir."

"Yurt içi satışlarının birlikte dış satım dalında da kendini kanıtlamıştır"

Dünya polat piyasalarındaki ve hammadde tedarikindeki belirsizliklere karşın parasal sıkı düzen ve doğurgan istihsal ilkesi ile çalışmaların sürdüğüne ilgi çekilen açıklamada, şu ifalere arazi verildi:

"Şirketimiz, bütün toptan sıkıntıları aşarak kazançlı yükselişini bitmeme ettirmiştir. İstihdamda ve üretimde bulunduğu denli karlılıkta da sürdürülebilir hedeflere erbap bulunan KARDEMİR, yurtiçi satışlarının birlikte dış satım dalında da kendini kanıtlamıştır. Katma giranbaha verim üretimi dair verim ihya çalışmalarına bitmeme fail şirketimiz, gelişen ve mütebeddil alışveriş şartlarına çabuk uyarlanmış olarak, arsıulusal arenada savaşım etmeye başlamıştır. Türkiye’nin önde mevrut çecik açıkça firmalarının da kullandığı, 'Kur Riskinden Korunma (Hedge) Muhasebesi' ile şirketimiz, ad çekme yayımcı riskleri ve para varlıklarını henüz çalışan yönetmiştir."

Açıklama, şöyleki bitmeme etti:

"Ülkemizin önce ve tek, bölgemizin ise mahdut demiryolu rayı ve tekerleği istihsal tesislerine erbap fabrikamız, ürettiği ürünleri ile ülkemize ithal ikame fırsatı sunarken müşterek taraftan da dış satım emekleri ile de toptan müşterek aktör olma önünde çabucak ilerlemektedir. Şirketimiz teknolojik ve sayısal gelişimler karşısında çabuk aksiyonlara alarak S4HANA benzer sayısal ast bina ve data yönetimine müteveccih yatırımlara ehemmiyet vermiştir. Yüksek karlılık zamanında yatırımlarına açıklık vermeyen şirketimiz, konverter sığa artırımı, efdal fırın reline çalışması, efdal fırın düzey 2 projesi, hakaret tezgahı ve 30 MW erke santrali denli istihsal artışına müteveccih organizasyon yatırımlarına da açıklık vermeden bitmeme etmektedir."

Hisse başına 0,8772 teklik kar dağıtılma sonucu alındı

Yatırım süreçlerine açıklık verilmediğinden ve hissedarlara müteveccih kazanç çalışmalarına da ehemmiyet verildiğinden bahsedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genel kurula sunulmak az daha KARDEMİR Yönetim Kurulu kabilinden brüt 1 bilyon Türk lirası iktisap etmek az daha pay başına 0,8772 teklik kar dağıtılması sonucu almıştır. Genel kurulumuz kabilinden bildirme edilmesi yerinde özelleştirme sonrası şirketimiz kabilinden KARDEMİR hissedarlarına yapılması planlanan en efdal kar oranı dağıtımı olacaktır. Ülke ekonomimizin haricinde semt ve site ekonomisine içtimai sorumluk projeleri ile katkılar sağlayıcı şirketimiz, çelimli ve kararlı hile anlayışı ve mekân dostu istihsal anlayışı ile piyasalarda emniyet yaratmayı sürdürmüştür. Paylarının topu topu Borsa İstanbul’da (BİST) iş gören KARDEMİR, evcil istihsal evcil tedbir politikasını da sürdürmeye bitmeme edecektir. 2021 yılı parasal zamanında zamanı üstün dereceli karlılık seviyesine ulaşmamızda yardım sağlayıcı bütün çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkürname ederiz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?