Yaşam

Karavana çevirilmiş olduğu "school bus" ile 15 bin kilometre yol büküm edecek

Samsunlu gezici Kadir Mert, karavana çevirilmiş olduğu "school bus" (okul otobüsü) ile İran, Pakistan ve Nepal'e uzanan rotada kısaca 15 bin kilometre yol büküm etmeyi planlıyor.

Karavana çevirilmiş olduğu
27-11-2022 16:08
Samsun

Geçimini yazılımcı ve yalpı paraşütü eğitmeni şekilde ele geçiren Mert, İzmir'den dü sene ilkin hurda biçiminde 260 bin liraya almış olduğu ve 440 bin teklik harcayarak karavana çevirilmiş olduğu "school bus" ile levent boylu müşterek seyahate çıkmaya hazırlanıyor.

Son hazırlıklarını karşıcı Mert, AA muhabirine, gelecek günlerde başlamış olacağı yolculuğu için bilim verdi.

Daha ilkin Endonezya, Tayland, Singapur, Kamboçya, Nepal, Hindistan kabilinden devletleri seyran fırsatı bulduğunu tamlayan Mert, ilkin el karavanıyla levent boylu müşterek gezi yapacağını anlattı.

Ev tipi kombiyi vasıtaya bütünleşmiş ederek LPG ile istinas sorununu çözdüğünü, yalıtım ihtiyacını ise karavanın çatısındaki gündüz panellerinden sağladığını tamlayan Mert, yolculukta namına yalpı paraşütçü müşterek arkadaşının haremlik edeceğini söyledi.

Aracın sonuç testlerini yaptığını ve seyahate müheyya bulunduğunu anlatım fail Mert, gezi edeceği ülkelerle ilgilendiren lüzumlu evrakları tamamladıktan sonraları seyahate İstanbul'dan başlayacağını aktardı.

Mert, ilkin Van'dan İran'a geçeceğini belirterek, "İran'da kısaca 2 bin 500 kilometremiz var. Oradan Pakistan'a geçeceğiz. Orada da kısaca bin kilometremiz var. Pakistan'dan sonraları Hindistan, orada da 400 kilometremiz var. Oradan sonraları Nepal'e akla yatkın intikal yapıyoruz. Bahsettiğim rota kısaca 7 bin 500 kilometre. Toplamda 15 bin kilometre yolculuğumuz var." dedi.

Yolculuğu 2-3 ay kabilinden müşterek müddette tamamlamayı planladıklarını kail Mert, "Normalde rotam üstünde geçmem müstelzim Afganistan mevcut lakin harp vakaları kabilinden hallerden çevre antre ve çıkışların düğümlü bulunduğunu düşündük ve bu nedenle İran'ın güneyine inip Pakistan'a buradan bağlanacağız. Pakistan ve Hindistan da müşterek harp ortada aslında. Bütün ülkelerle görüşmeleri sağladım, sorunsuz müşterek halde geçebileceğimi söylediler. O sebepten dolayı bu vaziyette harp beni korkutmuyor, yolculuk hâlâ baş döndürücü heyecanlandırıyor beni." niteleyerek konuştu.

Son durak şekilde Nepal'in başkenti Katmandu'ya varacaklarını ve yalpı paraşütü yaparak görgü bilimi bilimi vereceklerini dile getiren Mert, şunları kaydetti:

"Katmandu'da hâlâ ilkin yalpı paraşütü üstüne çalışmalarım oldu. Nepal'den sonraları art Samsun'a devir yapacağım. Maddi vaziyetleri ayarladıktan sonraları Afrika ve ABD kıtasına müşterek yolculuk olacak. Ama ilkin özellikle Nepal yolculuğumu başlatıp, yolculuk ve zamanı yaşayıp kararında tekrar toy müşterek rota çıkartacağım kendime."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?