Yaşam

Karabük'te mor tarlalarda lavanta hasadı başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde arazi meydan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde görsel ziyafet sunan mor tarlalarda, lavanta hasadı gerçekleştirildi.

Karabük'te mor tarlalarda lavanta hasadı başladı
02-07-2022 18:03
Karabük

Safranbolu'da üreticilerin akıbet zamanlarda kazançlı girdisinin yanı sıra turizme yardımı nedeniyle da yeğleme etmiş olduğu lavantalar, iyi görüntüsü ve kokusuyla müşterilerini namına çekiyor.

Şifalı özelliği ile de tanıdık lavantaları kullanmak düşüncesince 170 dönüm teşrinievvel bölgesine mevrut evcil ve ecnebi turistler, burada kucak dolusu foto çekerek dörtköşe anlamış olur geçiriyor.

Bostanbükü dalında Fazıl Çelikkaya'nın 10 dönümlük tarlasına ekilen lavantanın çiçekleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ve vatandaşların katılımıyla toplandı.

Köse, AA muhabirine, lavanta tarlalarının akıbet zamanlarda ilçede gezim çeşitliliği yarattığını söyledi. Tarlalara baş döndürücü sayıda konuk geldiğini özetleyen Köse, lavantanın ekonomiye de baş döndürücü katkısının bulunduğunu kaydetti.

Lavanta yetiştirmenin kendilerine devlet verdiğini, alakanın baş döndürücü bir tomar bulunduğunu dile getiren Çelikkaya da ürünün yağından yararlandığını, bu sene 30 litre hasat alacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?