Sağlık

Kar yiyenlerde bu hastalıklara dikkat

Türkiye'yi etkisine dibine meydan yağışlarının arkası sıra az daha her insanın tükettiği karın, sanayileşmenin derin bulunduğu dirim sahalarında dokuncalı olabileceğini tamlayan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar, “Kar kemirmek dokuncalı ve

Kar yiyenlerde bu hastalıklara dikkat
26-01-2022 17:03

Ülke genelinde tesirini göstermeye bitmeme fail ve değme noktayı beyaza bürüyen rahim tüketimi akıbet senelerde ince arttı. Dut, üzüm pekmezi üzere tatlandırıcılarla bu arada karıştırılarak yenilen kar, sanayileşmenin derin bulunduğu yerleşme sahalarında hastalıklara çağrılık çıkarıyor.

Yoğun müşterek halde kar yiyen vatandaşlar, yükselen ateşleri sonrası hastanelerin şeklini tuttu. Gözle görülebilir müşterek halde artım yayınlayan vakaların arkası sıra ise uzmanından izah geldi. Karın, havayı temizlemesi kararı arasında mevcut kimyevi maddelerin vücuda dokuncalı bulunduğunu tamlayan hususi Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar, kar yemenin alevlenmiş müşterek halde hastalığa başlangıç olabileceğini söyledi. Karın tüketilmesini kaynak etmediklerini tabir fail Dr. Kenar, kar yediği düşüncesince geçit ağrısı ve efdal acı şikayeti ile mevrut hasta sayılarının akıbet senelerde iri müşterek artım gösterdiğini aktardı.

“Hava yağan karla arıtılmış oluyor”

Karın dokuncalı bulunduğunu ve tüketen insanları hastanede yatmaya derece götürebileceğini tamlayan Dr. Kenar, “Kar yemeyi alışmışlık durumuna getiren yurttaşlarımız var. Kar yemeyi müşterek cümbüş adına görenler var. Kar kemirmek dokuncalı ve hiç kimseye kaynak etmiyoruz. Yenen rahim ağaç itici etkisine ilişkin adına fevk teneffüs yolundaki dernekevi muafiyet mekanizmalarında aksama oluşabiliyor. Ayrıca, kar havada duran dokuncalı toksik partikülleri toplayıp aşağıya indiriyor. Hava yağan karla arıtılmış oluyor. Eğer o yere inik kar, müşterek halde yenirse hem toksik maddeleri, bununla birlikte dokuncalı kimyasalları süresince barındırdığı düşüncesince fevk teneffüs yolu enfeksiyonları, bronşit, farenjit, batar üzere ayrışık hastalıklar meydana gelebiliyor. Bize kar yiyip mevrut hastaların bazılarında cisim direncinin de bağan bulunmasına ilişkin adına safiha ciddi olabiliyor çünkü, rahim değini etmiş bulunduğu havada ve toprakta mevcud ayrışık mikroorganizmaların faktör bulunduğu fevk teneffüs yolu enfeksiyonları, rutinde tercih ettiğimiz antibiyotiklere karşılık vermiyor. Bu nedenle, kar yiyecek sonrası gelişen enfeksiyonlar, hastalarımızın 3-5 çağ hastanede yatmalarına başlangıç oluyor. Genellikle hastalar kar yediklerini söylemediklerinden otama gecikebiliyor. Bizler bundan dolayı kar yenmesini önermiyoruz. Zaten rahim rastgele müşterek besleyen niteliği de yok. Son senelerde yurttaşlarımız kar yedikten sonradan bu cins rahatsızlıklar arttı. Sadece geçit değil öteki bölgelerdeki enfeksiyonlarda da artım gözleniyor. Tabii bunun nedeni havaların ansızın soğuması ve hesabına kar yiyecek de eklenince bünyenin mukavemetsiz bir vaziyete gelip umumi gidiş kötüleşmesidir” dedi.


Eren Elyesa Polat - Atilla Özer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?