Yaşam

Kapalıçarşı'dan Katar'a koleksiyonculara hususi evren kupası

Kapalıçarşı'nın eli uz tasarımcılarından Sabri Demirci'nin 2022 FIFA Dünya Kupası düşüncesince Katar'dan mevrut hususi havale dair icra ettiği giranbaha ve sim kupalar, yegâne tasarımlarıyla iri zevk topladı.

Kapalıçarşı'dan Katar'a koleksiyonculara hususi evren kupası
21-11-2022 12:06
İstanbul

Yaklaşık 35 senedir Kapalıçarşı'da kıymetli ve sim cevahir dizaynı hakkında etkin Sabri Demirci, evren kupası heyecanı canlı Katar'daki derlemci ve adlı sanlı hulliyat mağazalarından hususi dizayn havale aldı.

Demirci, mevrut siparişler doğrultusunda 5 maaş ortak ön çalışmanın peşi sıra Katar'ın sembollerini işlediği, değme birinde 200 grama andıran 18 boy bos kıymetli ve 4,5 kilogram sim geçer kupaların da ortada bulunduğu birbirinden hususi asar ortaya koydu.

Altın ve sim kupaların ortak tarafını Katar'a teyit fail Demirci, iri zevk düzlük tasarımlarının peşi sıra dünkü siparişler düşüncesince derin çalışmalarını sürdürüyor.

Demirci, dizayn dönemini ve Kapalıçarşı'nın dizayn dünyasındaki hususi konumunu AA muhabirine anlattı.

Tasarımlar Katar sembolleriyle komple ve ağız ağıza orijinal

Demirci, mevrut taleplerde, dizayn ürünlerinin "Katar'ı en elleme halde anabolizma etmesi" ve "tamamen otantik olması"nın istendiğini belirterek, şunları anlattı:

"Katar'dan gelmiş olarak hususi mahsulat yapmamızı istediler. Biz de levent boylu icraat kararında mahsulat ortaya koyduk. mesela Katar'ın Dünya Kupası'nın resmi logosu ebediyet işareti, futbol topu, delice pençeleri logonun hakkında bırakıyor. Logonun altında da Katar'ın haritası bulunuyor. Haritanın üstünde maçların yapılacağı stadyumlar ve illerin adları yazıyor. Zeminde de yağız mermer kullandık. Siyah mermer de Katar'ın aykırı zenginliklerini anabolizma ediyor. Tüm platformu da dört at taşıyor. Atlar da gücü, dayanıklılığı ve sadakati anabolizma ediyor. Bu işaretler ve hususi eserlerin ortaya çıkması düşüncesince 5 ay derece gece gündüz derin ortak düzentileme yaptık."

Eserler düşüncesince levent boylu ortak müddet de ön düzentileme yapıldığını kaydeden Demirci, dünkü ortak verim ortaya koymanın zorluğunu dile getirdi. Demirci, şöyleki bitmeme etti:

"Tüm eserleri, Katar'da baş döndürücü simgesel ortak yere ehil delice hakkında kurduk. Sonra elhak evren kupasının resmi hepsi ve sonsuzluğu ön plana çıkardık. İlk ürünün çıkışı değme devir sıkıntılı oluyor. Karşı tarafın beklentisini istikbal etmek değme devir hazırlop olmuyor. Ama sonuçta onlar da tığ de akıbet halinden baş döndürücü kıvançlı kaldık."

"Türkiye'deki el işçiliğinin dünyada aynısı benzeşim yok"

Demirci, Kapalıçarşı'nın dünyada dizayn yönünde hususi ortak yerinin bulunduğunu ve tasarımcılarının, zanaatkarlarının değme devir bu tür hususi çalışmalara imza attığını belirtti.

Kendisinin de dünyanın nice adına el işi mahsulat gönderdiğini aktaran Demirci, "Çünkü hepimiz Kapalıçarşı'da çocukluğumuzda başladık bu işlere. Ustalarımızdan öğrendik. Ben 11 yaşlarında başladım bu işe. Bu işin atölyesinde yetiştik. Türkiye'deki el sanatlarımız ve el işçiliğimizin hakkıyla dünyada aynısı benzeşim yok. Niye Kapalı Çarşı? Çünkü bundan sonra Avrupa'da el işi hakkıyla bulunmayan artık. Avrupa'da el işi tasarımlardan çoğalma sıra işi mahsulat üretiliyor. Onun düşüncesince el işinin noktayı ayrıdır. Bu sebepten dolayı bizi yeğleme ettiler ve yeğleme ediyorlar. Biz de müstelzim merakı gösterdik ve sonuçta hakeza elleme mahsulat ortaya çıktı." sanarak konuştu.

Demirci, ürünlerde kullandıkları kıymetli ve gümüşlere bağlı ise şu detayları verdi:

"Aşağı fevk futbol hepsi düşüncesince 200 grama yakın, 18 boy bos kıymetli kullandık. Geri artan da gümüş, 4,5 kilogram da sim kullandık. En baş döndürücü zorlandığımız da esasta altını el işi oldu. Gümüş ağırlıklı ortak işlik olduğumuz düşüncesince o oranda altını işlemekte zorlandık. İnce ayrıntı talip parçalar. Sonuçta hepsi kıvançlı kaldı. Koleksiyondaki ürünlere dünkü mahsulat gelecek. Her verim tek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?