Ekonomi

Kanada polisi, kamyoncuların protestosuna için engelleme arayışında

Kanada polisinin, başşehir Ottawa'da 29 Ocak'ta süregelen ve halen bitmeme fail aşılama karşıtı kamyoncuların protestosu düşüncesince engelleme arayışında bulunduğu bildirildi.

Kanada polisi, kamyoncuların protestosuna için engelleme arayışında
03-02-2022 09:32
Toronto

Ottawa Polis Şefi Peter Sloly, Belediye Meclisinin "eylem" gündemli toplantısında ortak brifing verdi.

Şehir merkezinde kısaca ortak haftadır başlamış bulunan eylemi "istikrarsız işgal" namına değerlendiren Sloly, sorunu, polisin biricik başına çözemeyebileceğini ve askeri yardımın mukteza olabileceğini söyledi.

Sloly, brifingde, "Bu ortak Ottawa meselesi değil, millî ortak mesele. Bunun düşüncesince polislik ortak hal olmadığı için derece derece daha aşkın endişeleniyorum." dedi.

Askeri yardım, müzakere, politik müdahale, duruşma talimatı yahut protestocuların güçlükle uzaklaştırılması denli seçeneklerin değerlendirildiğini aktaran Sloly, fakat kâffesi yaklaşımların ayaklanma, yaralanma ve ahiret yolculuğu müdahale iktisap geçirmek az daha ehemmiyetli endişeler içerdiğini tabir etti.

Sloly, demonstrasyon bitmeme ettikçe risklerin artacağını ve polisin de şehre erişimi engelleyemeyeceğini belirttiği brifinginde, "Bir şehri kaşelemek düşüncesince kanuncu ortak sulta yok. Bu büyüklükteki ortak şehri kaşelemek düşüncesince uygulama ortak kabiliyet yok. Buna adım geçirmek düşüncesince üstelik 50 bin kolluk gücüne gerekseme var." değerlendirmesinde bulundu.

Bağış kampanyası durduruldu

Bu arada kütle fonlaması platformu bulunan gofundme.com genel ağ sitesi, kamyoncuların eylemine arkalamak düşüncesince oluşturulan hediye kampanyasını durdurduğunu açıkladı.

Kampanyaya 120 binin üstünde bağışçının, 10 milyon Kanada dolarından aşkın bağışta olduğunu duyuran genel ağ sitesinin yönetimi, bahis konusu kampanya sayfasına da "Bu hediye kampanyası şu anda duraklatıldı. Hizmet şartlarımıza, makbul kanun ve yönetmeliklere makul olduğu için tehlikesiz iktisap geçirmek düşüncesince inceleniyor" ifadesini koydu.

Toplanan bağışlardan bugüne derece hoppadak 1 milyon Kanada dolarını organizatörlerin kullanımına açan gofundme.com yetkilileri, "Şiddeti destekleyen davranışları yansıtan yahut motivasyon fail kullanıcı içeriğini banko yasaklıyoruz’’ duyurusunda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?