Sağlık

Japonya baharda Kovid-19'u mevsimlik enflüanza kategorisine edinmeyi değerlendiriyor

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kovid-19'u ilkbahar aylarında sezonluk enflüanza kategorisine kabul etmek istediklerini bildirdi.

Japonya baharda Kovid-19'u mevsimlik enflüanza kategorisine edinmeyi değerlendiriyor
20-01-2023 15:06
Tokyo

Kişida, ilkbahar aylarında Kovid-19'un, sezonluk gribin bulunmuş olduğu "Kod 5" maraz kategorisine katılması düşüncesince bilirkişi heyetinin müzakerelerini motivasyon edeceğini söyledi.

"Japonya'nın normale dönüşü" düşüncesince salgınla uğraş önlemlerini "kademeli değiştireceklerini" kaydeden Kişida, telkih uygulamalarının ise sürdürüleceğini belirtti.

Kişida, "Tedbir ve tıbbi sistemlerin yürürlükte olduğu için emniyetli adına (Kovid-19'un) 8. dalgasını geçmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız." dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (JCCI) Başkanı Kobayaşi Ken, "en dobra iktisat politikası" gibi nitelendirdiği hükümetin dünkü adımının ekonomiye müspet yansıyacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, halihazırda Kovid-19'u ağırbaşlı iveğen teneffüs yolu yetersizliği ve ince ağrı hastalıklarının toprak almış olduğu "Kod 2" maraz sınıfında tutuyor.

Karantina ve maske

Kategori değişikliği biçiminde virüs taşıyanların 7 günlük, temaslıların 5 günce karantina koşulları ile hükümetin peçe kullanma tavsiyesi kaldırılacak.

Hastalığın 8. dalgasının yaşandığı Japonya'da günce Kovid-19 fenomen rakamları 100 bin dolaylarında seyrediyor.

İlk vakanın Ocak 2020'de görüldüğü ülkede Eylül 2022'de 20 milyonu aşan müstevli vakaları, bu ayın geçmiş haftasında 30 milyonu geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?