Yaşam

İzmir'de depremin buluşturduğu gönüllüler selamet hareketinden vazgeçmedi

İzmir'deki depremin arkası sıra yardımları örgütlü buyurmak düşüncesince birlikte araya mevrut kısaca 70 gönüllü, kurmuş oldukları ekiple ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya bitmeme ediyor.

İzmir'de depremin buluşturduğu gönüllüler selamet hareketinden vazgeçmedi
30-11-2021 12:35
İzmir

İzmir'de güzeşte sene teşrinievvel ayında yaşanmış olan depremin arkası sıra tanışan kısaca 70 gönüllü, kurmuş oldukları "İzmir Yardım Ekibi" grubuyla esenlik ardında koşmayı sürdürüyor.

Depremin arkası sıra mevrut yardımların dağıtılması çalışmalarına fahri namına dahil olan değişik mesleklerden gönüllüler, oluşturdukları esenlik takımını bozmamaya değişmeyen verdi.

Kendilerini "İzmir Yardım Ekibi" namına tanımlayan değişik mesleklerden gönüllüler, muhtarlıklar, toplumsal iletişim araçları ve çıkmaz ziyaretleriyle ulaştıkları ihtiyaç sahiplerine asistan oluyor.

Desteğe ihtiyaç duyanları evlerinde görüşme ederek eksikleri belirleyen, yardımseverlerle güreşçi köprüsü kurarak yük ve don yardımlarını ulaştıran gönüllüler, badana, boya, tebeddülat ve tamir işlerinden de arka kalmıyor.

Herhangi yanında gurur ve çırçıplak maşer kuruluşuna ilişkin olmaksızın etkin ekip, şimdiye denli 14 ev ve 3 okulun boya ve badana işlerini tamamladı, 100'den aşkın çocuğa elbise ulaştırdı, sokakta kalanlara battaniye ve yastık dağıttı.

Sokak hayvanlarını da unutmayan ekip, 500 kilo çaça dağıttı.

"Gerçek ihtiyaç sahiplerini yakalamak istiyoruz"

Ekip üyesi Şükrü Üzcan, AA muhabirine iş haricinde gereksiz zamanlarda şahıslara yararlı işler gerçekleştirmek düşüncesince yanında araya geldiklerini söyledi.

Depremden sonradan ekibin kopmadığını kail Üzcan, "Hiçbir gurur yahut kuruma ilişkin değiliz. İzmir'in muhtelif bölgelerinde dinç muhtelif mesleklerde etkin yanında topluluğuz. 18-55 gözyaşı aralığında kısaca namına 70 kişiyiz." dedi.

İhtiyaç sahiplerine erişmek düşüncesince devir kurnaz sokaklara dağıldıklarını özetleyen Üzcan, şu şekilde konuştu:

"Birçok yerde araştırı yapmış olup esas ihtiyaç sahiplerini yakalamak istiyoruz. Muhtarlarımız da arayıp bizlere söylüyorlar. Biz de gidip toprak tespiti yaptıktan sonradan ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugüne denli 14 evi boyadık. Ev tadilatları yaptık. 3 okulun hem boya badanasını yaptık bununla müşterek bibliyotek kurduk. Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine alım satım kartı dağıtıyoruz. Sokak hayvanları düşüncesince projelerimiz var. Onlara da tahaffuz ve tagaddi desteği sağlıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda ihtiyaç sahibi ne çalışkan var ise dayanaklık etmek oluyoruz."

Üzcan, 1 yılda kısaca 1000'in üstünde ihtiyaç malikine ulaştıklarını, şita aylarıyla baş başa de sokakta dinç vatandaşlara battaniye ve yastık dağıtımını sürdürdüklerini dile getirdi.

Gönüllülerden Şebnem Uz da zahmetli olduğunu, vaktini yararlı işleriyle harcamanın kendisini rahat hissettirdiğini belirterek, "Ben gereç alma, getirme, sevk işlerini yapıyorum. Gerektiğinde öz bütçemizden eksikleri tamamlıyoruz. Tamamen gönüllüyüz. Herkes elinden geldiği denli dayanaklık etmek veriyor. Maddi dayanaklık etmek veremiyorsa boya, mertlik yaparak dayanaklık etmek veriyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?