Ekonomi

İspanya Endülüs'te 3 bilyon avroluk yeşil hidrojen üretimi projesi açıklandı

İspanya'da sol ortak yönetim hükümeti, İspanyol erke firması Cepsa'nın önderliğinde ülkenin güneyindeki Endülüs sahasında 3 bilyon avroluk yeşil hidrojen üretimi projesi açıkladı.

İspanya Endülüs'te 3 bilyon avroluk yeşil hidrojen üretimi projesi açıklandı
01-12-2022 23:08
Madrid

"Yeşil Hidrojen Endülüs Vadisi" isimli sanlı plan Endülüs bölgesinin Cadiz kentinde Başbakan Pedro Sanchez'in de katılımıyla duyuruldu.

Sanchez, burada icra ettiği konuşmada, yeşil hidrojen üretimi düşüncesince hazırlanmakta olan 29 projeye hükümet kendisine 250 milyon avroluk iane yapacaklarını söyledi.

İspanya'nın 2030 yılı hedefinin, erke üretiminin yüzdelik 12'sini yeşil hidrojenden kesbetmek bulunduğunu kaydeden Sanchez, "Yeşil Hidrojen Endülüs Vadisi projesi, 3 bilyon avroluk birlikte envestisman ve 10 bin insana istihdam sağlayacak. San Roque (Cadiz) ve Palos de la Frontera'da (Huelva) kurulacak dü tesis, İspanya'daki hep yeşil hidrojen üretiminin yüzdelik 50'sine denktaş gelen, 300 bin titrem yeşil hidrojen üretecek." dedi.

Sanchez, İspanya'nın yeşil hidrojen üretiminde Avrupa'nın şef ülkelerinden birisi bulunduğunu anlatım etti.

Cepsa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Maarten Wetselaar de yeşil hidrojen üretimi yapılacak dü bünye düşüncesince tahsis edecekleri 3 bilyon avroluk yatırımın yanında yenilenebilir elektriği üretebilmek düşüncesince 3 gigawattlık yel ve çağ enerjisi planlarına de 2 bilyon avroluk envestisman öngördüklerini açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?