Spor

İsmail Balaban: 'Kırkpınar’da babamın oğlu olsa da kimseyi tanımam'

Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yılki hedefini 'altın kemer' namına belirleyen Başpehlivan İsmail Balaban, "Antalyalı hemşerim Ali Gürbüz'ün hedefi, bu sene da giranbaha kemeri alıp sonsuz sahibi olabilmek. Ben de elimden mevrut en iyisini vereceğim. Çıkacağım Er M

İsmail Balaban: 'Kırkpınar’da babamın oğlu olsa da kimseyi tanımam'
18-02-2022 14:48

Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, toy sayaç hedeflerine değgin İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sene anık yapılmaksızın ve eneze beraberinde fizikle güreşe kan dolaşımı sonucu aldığını dile getirerek laflarına başlamış bulunan Balaban, "Seyircilerimizden ve sevenlerimizden baş döndürücü beraberinde tomar arzu ve istem vardı, beraberinde an ilkin güreşe dönmem noktasında. Ben de sevenlerimi kırmamak yerine önemsiz beraberinde hazırlıktan sonraları gene Er Meydanı'na döndüm" ifadelerini kullandı.

"İnatçılığımla savaştım ve bunun da karşılığını aldım"

2020 senesinde pandemiden ötürü güreş bulunmadığı düşüncesince topluluk şekilde güreşe özlem kaldıklarını tamlayan İsmail Balaban, "Yarım yamalak çalışmayla Er Meydanı'na döndüm. Güzel de beraberinde devir sağladım. Rakiplerimin ve izleyicilerin beklemediği beraberinde devir oldu. Başladığım geçmiş güreşten itibaren elimden gelenin en iyisini vererek adımdan gır ettirmeye gene başladım. Dereceler, kürsüler elde etmeye başladım. Sonrasında Elmalı kabilinden şişman beraberinde organizasyonda ehemmiyetli rakiplerimi yenerek senelerdir yapamadığım o şampiyonluğu, 2021 senesinde berhayat olmak kader oldu. Er Meydanı'na çıktığımda elimden gelenin en iyisini özgülemek düşüncesince mücahede ediyorum. Geçtiğimiz sene da bunu yaptım. Fizik şekilde zayıftım lakin yüreğimle savaştım. İnatçılığımla savaştım ve bunun da karşılığını aldım" biçiminde konuştu.

"Hedefim Sarayiçi'nde kıymetli kemeri kuşanmak"

2022 yılı içerisindeki hedeflerinden de bahseden kalburüstü güreşçi, "Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri mevcut önümüzde ve rastgele güreşçinin imgesel Kırkpınar'da kıymetli tümsekli kuşanıp sevenlerine bağış etmektir. Tarihte beraberinde iz bırakmaktır. Benim de amacım Sarayiçi'nde kıymetli kemeri giyinmek ve sevenlerime gene bu gururu yaşatmak. Bu hedefler doğrultusunda grup arkadaşlarımızla baş başa disiplinli ve kararlı beraberinde biçimde çalışmalarımız, antrenmanlarımız bitmeme ediyor. İnşallah, Allah sakatlık, kaymakamlık bela vermesin. Güzel beraberinde sayaç olmasını dilek ediyorum. İnşallah adaletli, güzel, sevinçli mücadeleler bulunan beraberinde sayaç olur. Bizim düşüncesince de iyi ve iyi beraberinde sayaç olmasını diliyorum" niteleyerek konuştu.

"Çıkacağım Er Meydanı'nda, erat kabilinden savaşacağım"

Kendisi düşüncesince sezonun april ayında başlayacağını aktaran Balaban, "Sezonun geçmiş güreşinden sonuna denli rastgele devir amacım kürsünün en yukarı basamağı. Kırkpınar denince halis muhlis güreşçilerin hayali; Er Meydanı'na çıkıp, savaşıp uğraş etmek. Sonuna denli mücadelenin hakkını özgülemek ve kemeri kuşanmaktır. Benim de hayalim, amacım bu sene gene kıymetli kemeri kuşanmak. Antalyalı hemşerim Ali Gürbüz, dü sene yukarı üstüne üstlük beraberinde numara oldu. Bu sene da üçüncü yılı ve elbette ki onunda gayesi bu yılda kıymetli kemeri alıp sonsuz sahibi olabilmek. Tabii ki onun hedefi, her insanın gayesi var. Bizim de gayemiz gene bu sene kıymetli kemeri kuşanmak. İnşallah doğruluk edenin olur. Ben elimden mevrut en iyisini vereceğim. Çıkacağım Er Meydanı'nda, erat kabilinden savaşacağım. Orada babamın oğlu olsa da kimseyi tanımam. Çıkacağım ve sonuna denli mücadelemi vereceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?