Yaşam

İnsandan aşkın koyunun yaşamış olduğu ülke: Faroe Adaları

Atlas Okyanusu'nda İzlanda ve Norveç'in ortada küsurat Faroe Adaları, koyunlarıyla adlı sanlı birlikte ülke.

İnsandan aşkın koyunun yaşamış olduğu ülke: Faroe Adaları
30-09-2022 12:02
Torshavn

Faroe lügat namına "koyun" anlamına geliyor. Faroe Adaları'nın nüfusu 54 bin, ülkedeki kucak sayısı ise 80 binden fazla. Ülkenin simgesi bulunan ve soğuğa dayanabilen birlikte cins bulunan bu koyunları, ülkenin rastgele durumunda gitmek mümkün.

On sekiz adadan oluşan Faroe'de adaların çokları birbirine tünellerle bağlı. Bu tünellerin birileri denizin altından geçiyor. Başkent Torshavn'da birlikte bölümü denizin altından güzeşte derinlemesine birlikte tünel, Vagar Adası'ndaki ülkenin yegâne havalimanına bağlanıyor. Bazı adalara erişim düşüncesince ise helikopter, dolgun transfer uzlaştırıcı namına kullanılıyor.

Çoğunlukla yersiz ve rahat sokakları ile Faroe Adaları'nda hayat, ağır akıyor. Ülke nüfusunun yarısının yaşamış olduğu Torshavn'da çetin bu gestalt geçerli.

Adalar ülkesinde halkın şişman çoğunluğu geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Torshavn'daki liman ve etrafı ülkenin en canlı noktalarından biri.

Yılın şişman bölümü rüzgarlı

En faziletli noktası 950 mt. bulunan Faroe Adaları'nda bir fazla fazla devir yel sansasyonel oluyor. Fırtınaya dönen çelimli rüzgarlar dolayısıyla tayyare seferlerinin bozma edilmiş olduğu de görülüyor. Yılın şişman bölümünün rahmet ve kar yağışı ile geçmiş olduğu ülkede güneşli günlerin sayısı ince az.

Ülkenin rastgele durumunda çatıları çimle ciltli evleri gitmek mümkün. Hatta başkentteki beş altı şişman otelin çatısı da çimle kaplı. Renkli duvarlı, az kıvrık evler fotoğrafçıların da merakını çekiyor. Bitki örtüsü sebebi ile çimler ve gücük bitkilerle ciltli Faroe Adaları'ndaki ağaçlar, iklim dışından getirilerek yetiştirilmiş.

Tepe ve dağlarının arasındaki oyuklardan cari sular ise görsel namına Faroe Adaları'na şişman nitelik katıyor.

Para ünitesi Danimarka Kronu bulunan Faroe Adaları'nın resmi dili Faroece. Ülkede konuşulan öteki diller ise Danca ve İngilizce. Faroe Adaları'nda canlı aşırı beş on Türk nüfusu da bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?