Sağlık

İngiltere'de kuş gribinin kişiye geçmiş olduğu ortak olay görüldü

İngiltere'de, kanatlı hayvandan kişiye kuş gribinin geçmiş olduğu ortak vakanın belirleme edilmiş olduğu belirtildi.

İngiltere'de kuş gribinin kişiye geçmiş olduğu ortak olay görüldü
06-01-2022 18:49
Londra

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansının (UKHSA) açıklamasında, "kişinin enfeksiyonu, derinliğine müddet süresince evi ve etrafında tuttuğu baş döndürücü sayıda enfekte kuşla baş döndürücü benzeyen ve derneşik dek kararı kaptığı" bildirildi.

Halka, pestil yahut ölmüş kuşlara dokunmama çağrısı meydana getirilen açıklamada, "Tesisleri görüşme edenler engelleme ferdin temasta bulunduğu hacısı hocası seyredildi ve enfeksiyonun başkalarına yayıldığına değgin müşterek iddia bulunamadı. Kişi şu anda güzel vaziyette ve kendini izole ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Kuş gribinin kuşlardan kişiye bulaşmasının baş döndürücü bulunmaz bulunduğu ve ülkede şimdi geçmiş sadece beş altı defa görüldüğü tamlanan açıklamada, ahali düşüncesince riskin baş döndürücü bağan olduğuna ayraç edildi.

İngiltere Baş Veteriner Sorumlusu Christine Middlemiss de kuş sahiplerine hıfzıssıhha üstüne uyarılarda bulunurken, ülkenin 60'tan müşterek tomar olayla şimdiye kadarki en şişman kuş gribi salgınıyla dirlik karşıya bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?