Yaşam

İlk görev yerindeki öğrencileriyle 40 sene sonradan müşterek araya geldi

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Kaynak köyünde 40 sene ilk görev fail mütekait hoca Recep Çamdere, seneler sonradan ziyaret etmiş olduğu köyde gam ve luğu müşterek arada yaşadı.

İlk görev yerindeki öğrencileriyle 40 sene sonradan müşterek araya geldi
11-09-2022 20:01
Bingöl

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Kaynak köyünde 40 sene ilk görev karşılayıcı zor sarıklı Recep Çamdere, seneler sonraları köyü ziyaret ederek öğrencileriyle buluştu.

Bursa'da canlı ve göreve başladığında 26 yaşlarında bulunan Recep öğretmen, ilk görev yeri bulunan Kaynak köyünü, seneler sonraları benzeri Melahat Çamdere ile ziyaret etti.

Köye mevrut 67 yaşındaki Recep öğretmeni, demincek karye muhtarı bulunan talebesi Bedrettin Demir ile karye sakinleri karşıladı. İlk adına görev icra ettiği okulu ziyaret fail Çamdere, henüz sonraları karye süresince gezerek anılarını tazeledi.

Büyüyen öğrencilerini ve karye sakinlerini gören zor sarıklı şenlik yaşadı, bazısı karye sakinlerinin ölüm ettiğini ve emektar evlerinin kalıntı bulunduğunu görür görmez de hüzünlendi.

​​​​​​​Çamdere, AA muhabirine, köyde 60 öğrencisinin bulunduğu belirterek, ziyarette kalp meşbu anlamış olur yaşadığını söyledi.

Köydeki mektepli ve velileri tek devir unutmadıklarını kaydeden Çamdere, şu şekilde konuştu:

"Hanımla burayı değerlendirmek istedik. Bursa'dan buraya geldim. Öğrencilerimin yüzleri değişmemiş fakat büyümüşler. İlk görev yerim bulunduğu için ötürü ad ve soyadını söyleyeni doğrudan tanıyorum. Burada yaşadığım tek anıyı unutmadım."

Köylülerin aşırı konuksever bulunduğunu özetleyen Çamdere, "O devir fukaralık vardı, ellerinde ne var ise yaraştırmak ve içirmek istiyorlardı. Şimdi karye değişmiş, köylünün maddesel vaziyeti az buçuk henüz güzel reşit aşırı şükür. Ölenler olmuş, Allah yağmur eylesin." ifadelerini kullandı.

"Bize gösterdiği uyanıklık ve ilgi aklımıza geldi"

Muhtar Bedrettin Demir de (47) öğretmeninin kendisini 40 sene geriye götürdüğünü anlatarak, beşinci sınıf günlerine art döndüğünü dile getirdi.

"Hocamızın öğüt anlatımını, elektriklerin bulunmadığı zamanı, türap yer ve bizlere gösterdiği uyanıklık aklımıza geldi." ifadelerini kullanan Demir, 40 sene aradan sonraları öğretmenlerinin köyü ziyaret etmesinin ortak vefa örneği bulunduğunu anlattı.

Öğretmenlerinin Bursa'dan ziyarete gelmesinin çıkarlarını aşırı bahtiyar bulunduğunu tabir fail Demir, "Hocamızla köyü gezdik, yaşlılarla tanıştı, kimini doğrudan tanıdı kimini tanıyamadı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?