Yaşam

İl Emniyet Müdürü yunus timi giysisi giyip motosikletle kenti dolaşıyor

Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar'ı, yunus timi üniformasıyla kullandığı motosikletin üstünde görenler hem şaşırıyor bununla beraber lakırtı olanağı buldukları düşüncesince bahtiyar oluyor.

İl Emniyet Müdürü yunus timi giysisi giyip motosikletle kenti dolaşıyor
19-11-2021 12:18
Edirne

Temmuz ayında şehirde göreve başlamış olan Alçalar, murakıp noktalarındaki manşet ekiplerini denetlemede ve halkla ortak araya gelmede değişik ortak usul uyguluyor.

Zaman devir ekip elbisesi adına yunus timi giysisi giyen, kayırma ara bulucu adına de motosikleti yeğleme fail Alçalar, günün değişik saatlerinde denetime çıkarak manşet ekiplerinin isteklerini dinliyor, halkın ilettiği hastalıkların durumunda verdiği talimatlarla çözüme ulaşmasını sağlıyor.

Alçalar, AA muhabirine, ortak tane amaçlarının Edirne'nin huzuru ve emniyetini bildirmek bulunduğunu söyledi.

Bu erek doğrultusunda halkla bu arada olmanın önemine aksan karşıcı Alçalar, "Ben bu mevzuda baş döndürücü elleme tepkiler alıyorum. Bizim halkla bu arada olmamız, vatandaşla kalın pıtrak oturup konuşmamız gerekiyor. Çünkü emniyeti sağlamak, huzuru realizasyon buyurmak ortak tane yönlü ortak iş değildir. Oturup da odalarınızdan bu işi yapamazsınız. Dışarıya çıkmanız, sahaya inmeniz lazım. Halkla daima bağlantı biçiminde olmanız lazım. Halkın desteği eğer olmazsa güvenliği baş döndürücü elleme sağlayamayız. Bu, halkın yardımı ile olur." diyerek konuştu.

Yunus timi giysisiyle motosiklet kullandığını görenlerin önceki şaşırdığını özetleyen Alçalar, baş döndürücü dobra tepkiler aldığını dile getirdi.

"Gece de çıkıyorum"

Sohbetlerinde polisinin çelimsiz müddette vakalara karışma ettiği, alelacele ihbarları değerlendirdiği anlamında dönüşler aldığını anlatım fail Alçalar, şu şekilde konuştu:

"Polisimizin Edirne'de bu mevzulara baş döndürücü duygulu olduğu için bahsediyorlar. Bu ziyaretlerde de bazısı sorunları dinliyorum ve alelacele çözüyoruz. Çözüm ihtimal henüz aceleci olmakta bu anlamda. Bizim bazısı eksikleri görebilmemiz düşüncesince vatandaşla daima görüşmemiz gerekiyor. Esnafla da görüşeceksiniz, kafeterya işletenle de görüşeceksiniz, muhtarlarla görüşeceksiniz, hepsini değerlendirip ortak defa çizmeniz gerekiyor. Tek gayemiz güvenliği en elleme ölçüde sağlayabilmek ve hayat ortamını realizasyon edebilmek. Her devir bunu hazırlamaya çalışıyorum.

Edirne baş döndürücü iri ortak site değil, gelişigüzel kısmını çelimsiz müddette gezebilme olanağı bulmuş oluyoruz. Gece de çıkıyorum. Karakollarımızı, manşet merkezlerimizi, murakıp noktalarımızı, kapıda fariza karşıcı polislerimizi gelişigüzel devir bihaber teftiş olanağı buluyoruz."

"Kask vardı, gözlerinden tanıdım"

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan da Alçalar'ın çoğunlukla mahallelerini görüşme ettiğini aktardı.

Alçalar'ın ziyaretlerinden sevinme duyduklarını tamlayan Korkan, "Vatandaş şaşırıyor tabii, öğür değil. Yunus kıyafetli, kasklı, motosikletli ortak manşet fakat esasen Emniyet Müdürü. Geçen kask vardı, gözlerinden tanıdım, 'Bizim Emniyet Müdürümüz' dedim. Tabii ki mahallemize kalın pıtrak gelmesinden çevre namına teşekkürname ediyorum. Memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kafe mensubu Şükrü Yüksel de Alçalar'ın çıkarlarını değişik giysi ve motosikletle görüşme etmesine şaşırdıklarını vurguladı.

Daha önceki öğür olmadıkları ortak durumla karşılaştıklarını kaydeden Yüksel, "İlk önceki motordan inip kaskı çıkarınca şaşırdık natürel olarak. Memnuniyet duyuyoruz, halkla kendisi iç içe. Memnunuz, gelişigüzel devir bekleriz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?