Ekonomi

İkinci el araç fiyatlarının freni patladı

Kayseri'de oto galericilik eden Ahmet Yurtlu, ikinci el araç fiyatlarının freninin patladığını söyleyerek, “Son çeyrek asırdır yepyeni fiyat artışı var” dedi.

İkinci el araç fiyatlarının freni patladı
09-12-2021 12:40
Kayseri'de galericilik işleyen Ahmet Yurtlu, ikinci el araç piyasasını değerlendirdi. İkinci el otomotiv piyasasında fahiş müşterek fiyat artışının bulunduğunu kail Yurtlu, fiyatların metin gitmediğinin altını çizerek, “İkinci el otomotivde şuanda baş döndürücü fahiş müşterek çoğalma var. Gerçekten sonuç çeyrek asırdır yepyeni fiyat artışı var. Şunu kesin söyleyelim, hakkıyla fiyatların freni patladı. Sağlıklı da gitmiyor ve döviz artışının da üstünde müşterek fiyat artışı var. Daha önceki pandeminin ağırbaşlı sorunları olmuştu.

Bu sorunlarla bu arada kullanılmamış vasıtaların üretilmedi ve ikinci el vasıtaların da stokları eridi. Online sitelerde satılan vasıtalar güzeşte yıl 700 binlerdeyken, şuanda 250 binlere sakıt durumdadır. Bu ağırbaşlı başağrısı teşekkül ediyor ve fiyatlara da edisyon yapıyor. Vatandaşlar 3 ay önceki 200 bin TL'ye almış olduğu otomobilin 280 bin TL'lerde görür görmez şaşırıyor. Aracını feda etmek istemeyen yurttaş caba 280 bin TL'lik aracını ilana giriyor. Aracını sattıktan sonraları ağırbaşlı müşterek kar ettiğini sanıyor fakat 1 hafta sonraları ayrımsız arabayı 300 bin TL'ye bulamıyor. Şuanda onu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf adına küçüldüklerini kail Yurtlu, “Gerçekten düzgün olmayan müşterek yükseliş var. Birçok mal da fiyat artışlarını görüyoruz fakat otomotiv sektöründeki çoğalma hakkıyla baş döndürücü fahiştir. Geçen ay 175 bin TL'ye sattığımız ara bulucu dakika 250 bin TL'ye kabul etmek düşüncesince savaşım veriyoruz. Bu fiyatların 2022'nin Mart başına derece artarak bitmeme edeceğini strateji ediyoruz. Çünkü gündüz gündüz eriyoruz. Sattığımız malın adına 1-2 gündüz içinde adına koyma şansımız yok ise esnaf adına küçülüyoruz. Akıl almaz fiyat artışları var” niteleyerek konuştu.

Ali Göç

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?