Yaşam

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes, yarıyıl tatilini kırcı geçirecek

Son zamanlarda meydana getirilen iri yatırımlarla Türkiye'nin ehemmiyetli ski merkezlerinden birisi biçimine mevrut Erciyes'te yarıyıl tatili düşüncesince otellerdeki doluluk yüzdelik 100'e yaklaştı.

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes, yarıyıl tatilini kırcı geçirecek
15-01-2023 12:09
Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesince meri master planı kapsamındaki yatırımlarla arsıulusal standartlarda ski merkezine dönüştürülen Erciyes, diyar içerisinden ve dışından dip arzu görüyor.

Uluslararası standartlarda derinliğine pistleri, kar kalitesi, uygulayım altyapısı, iptidai duru otelleri ve biricik natür manzaralarıyla öne çıkan Erciyes Dağı'ndaki konaklama tesislerinde, yarıyıl tatili düşüncesince rezervasyonlarda artma yaşanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kısaca 350 milyon avroluk yatırımla yaşama geçirdiği Erciyes Master Planı kapsamında arsıulusal standartlara munsap Erciyes Kayak Merkezi, şita turizminin elzem adreslerden bir tanesi durumuna geldi.

Modern liftleri ve sonuç uygulayım bilimi teleferik sistemiyle kısaca 25 kilometrekarelik bölgeye yayılan ski merkezi, 21 bin 300 mt. uzunlukta ve saatteki transfer kapasitesi 25 bin 500 ad bulunan 2'si gondol 18 mekanik kasılma keder ile misafirlerine ayrımlı noktalarda ski ika imkanı sunuyor.

Toplam 102 kilometre uzunluğa vasıl ayrımlı eğimlerdeki 34 pistiyle bu bölgede Türkiye'de önder konumda bulunan Erciyes, Tekir, Hacılar, Hisarcık ve Develi kapılarındaki pistlerle hem amatör bununla beraber meraklı kayakçılara kayma imkanı sağlıyor.

"Bazı otellerimiz yüzdelik 100 doluluğa ulaştı"

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine, ski merkezinde 21 Aralık'ta sezonun açıldığını anımsattı.

Erciyes'e dip özen bulunduğunu vurgulayan Cıngı, "Yurt dışından değme hafta 5-6 tayyare seferiyle ecnebi misafirlerimiz gelmeye başladı. Tabi devletimizde şu anda kâffesi ski sektörünü ait birlikte susuzluk yalan konusu. Erciyes'te aşırı şükür protez karlama ve az da olsa yağan döl yatağı karışımıyla pistlerimizi hizmete açtık. Şu an bakımından Türkiye'de en birlikte tomar pistin belirgin olduğu, en dip ski yapılan, otellerinin tamamının canlı bulunduğu biraz ski merkezinden bir tanesi Erciyes." dedi.

Cıngı, ağırlık derecesi efdal bulunan kimi pistlerin şu an düşüncesince açılamadığını fakat yarıyıl tatiline denli bu pistlerin de fariza vereceğini belirtti.

Yarıyıl tatilinin kâffesi dünyada ski merkezleri açısından dış vakitler olduğuna dikkati çekici Cıngı, şunları kaydetti:

"Avrupa'da da Amerika'da da Türkiye'de de okullar kapanmış bulunduğu devir aileler şita tatilini etmek az daha ski merkezlerini yeğleme ediyor. Erciyes'te ilkin sonuç 10 yılda aşırı aceleci kalan birlikte grafikle sömestirlerde halis muhlis otellerimiz doğrudan çabucak yüzdelik 100 doluluğu yakalıyor. Şu an bakımından otellerimiz yarıyıl zamanına aşırı ağırbaşlı rezervasyonlar aldı ayrıca kimi otellerimiz yüzdelik 100 doluluğa ulaştı. Şu anda rezervasyonu onama edemiyor. Misafirlerimiz inşallah gene sömestirde aileleriyle sevinçli devir geçirecek. Kuraklıktan ötürü öteki kimi ski merkezlerinde sayaç belirgin bulunmadığı düşüncesince Erciyes'te ayrımlı birlikte bulanıklık da yalan konusu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?