Yaşam

Hollanda'nın Lahey kentinde şehri özetleyen "ışık festivali" düzenlendi

Hollanda'nın Lahey kentindeki kudret festivalinde; kentin zamanı hikayelerinin, yapısının ve çeşitliliğinin ışıkla yansıtıldığı gösteriler halkın izlenimine sunuldu.

Hollanda'nın Lahey kentinde şehri özetleyen
16-12-2022 12:08
Lahey

Lahey Müzeler Köşesi Vakfınca bu sene 4'üncüsü planlı "The Hague Highlights" isminde curcuna şişman dikkat gördü.

Ziyaretçiler, kentin 5 ayrımlı noktasına yerleştirilmiş eserleri 17.00-23.00 saatlerinde curcuna düşüncesince kurulan hususi platformlarda takip olanağı buluyor.

Hollandalı sanatçılar kabilinden hazırlanmakta olan ve kentin zamanı hikayelerinin, yapısının ve çeşitliliğinin ışıkla yansıtıldığı gösteriler, 18 Aralık’a derece bitmeme edecek.

Işık festivaline güzeşte sene de katıldığını kail ve soyadını hasretmek istemeyen sanatsever Marielle, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, “Lahey enerji festivali banko harika. Özellikle Mauritshuis'deki iyi mülevven çiçekler muhteşem. Diğerlerine de gittik, onlar da iyi lakin bu benim favorim.” dedi.

Marielle, bu cins girişimlerin baş döndürücü hoşuna gittiğini belirterek enerji festivalindeki noktaların çoğalmasının ve ayrımlı semtlerde de yapılmasının iyi olacağını dile getirdi.

Kentteki tamamı binaların ışıklarla şeb ayrımlı müşterek görüntüye büründüğünü özetleyen Kim van de Giessen, festivali baş döndürücü iyi bulduğunu söyledi.

Lorenza Gallo ise "Lahey’e geçmiş hareket ve geçmiş kere bu enerji festivaline katılıyorum.” diyerek konuştu.

Lahey’de dört senedir yaşadığını özetleyen Maria Hans, festivalin Lahey Belediyesince yapılmış, iyi müşterek tanıtım gösterisi bulunduğunu belirtti.

Hans, "Bugün bu iyi gösteriyi iyi müşterek musiki eşliğinde görmekten hakkıyla baş döndürücü mutluyum. Arka planda çiçeklerle, musiki ve ikisinin bütünlüğü; banko Mauritshuis en güzeli. Aslında karanlık, elvan ve yıldızların müşterek arada olması." değerlendirmesini yaptı.

Daha ilkin Amsterdam’daki enerji festivaline gittiğini, Lahey’dekine ise geçmiş kere katıldığını tamlayan Paul de Kleine, “Yeni geldik ve bulunduğumuz yerdeki geçmiş tanıtım gösterisi bu. Hepsini gezeceğiz. Gerçekten harika." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?