Yaşam

Hobi kendisine başladığı at yetiştiriciliğinde şampiyon talibi tayları hipodroma hazırlıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 10 sene geçmiş uğraşı kendisine konkur atlarıyla ilgilenmeye başlamış olan Recep Küçükçay, kurduğu çiftlikte şampiyon talibi taylar yetiştiriyor.

Hobi kendisine başladığı at yetiştiriciliğinde şampiyon talibi tayları hipodroma hazırlıyor
08-10-2021 12:05
Şanlıurfa

Karacadağ eteklerinde uğraşı gayeli konkur atı düzlük Recep Küçükçay, 6 sene önceki kurduğu çiftliği konkur atı yetiştirme merkezine dönüştürdü. Küçükçay'ın Gürakar Mahallesi'ndeki çiftliğinde 10 kısrak ve eş ile 2 aygır bulunuyor. Hipodromlarda levent boylu müddet yarışan ve şampiyona kazanan, elan sonraları emekliye ayırdığı atı aygır kendisine değerlendiren Küçükçay, geleceğin şampiyon at adaylarını yetiştiriyor.

Recep Küçükçay, AA muhabirine, atlara bulunan ilgiyi ve sevgisi dolayısıyla yetiştiriciliğe başladığını, giderek bu sevginin kom ihdas seviyesine ulaştığını anlattı. Küçükçay, "Atları aşırı severim ayrımsız sürede onlara huzur aşırı duygusalım. Hobi kendisine ortak at satın almıştım. Bir müddet koştuktan sonraları sakatlanınca bambaşka ortak at aldım derken baktım ki almakla olmuyor, kom kurmam icap ettiğini anladım." dedi.

Zamanla at yetiştiriciliğinin keyfine vardığını, tayın doğumundan yetiştirip koşmasına denli değme şeyi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Küçükçay, bu sürecin güçlü ve masraflı bulunduğunu söyledi.

Şampiyon talibi 2 eş koşuya başlayacak

Daha önceki şampiyona ele geçiren "Oradinario" adlı atın da çiftliğinde olduğuna yer veren Küçükçay, "Birçok grupta başarıları var. Cumhurbaşkanlığı koşusunda üçüncülük kazandı. Bu asıl ortak şampiyon. Yaşadığı bazısı mesail dolayısıyla yarışlara veda etti. Şu an çiftlikte aygırlık yapıyor, aşım düşüncesince kullanıyoruz." dedi.

Yetiştirdikleri taylardan acemi şampiyonlar çıkacağına inandıklarını tamlayan Küçükçay, şu şekilde konuştu:

"Burada tayları yetiştiriyoruz, elimizde büyüyorlar. At yetiştiriciliğine 10 sene önceki başladım lakin 6 salname ortak deneyimimiz var. Tayın doğması, yetiştirilmesi ve hazırlanması 3-4 yılınızı alıyor. Şu an şampiyona amacında ilerleyici 2 tayımız var. 2019 tevellütlü taylar, değme ikisi de yaklaşan tarihte koşmaya başlayacak. Sattığımız taylarımız da var. Koşturmak istersek onu da yapıyoruz. At yetiştiriciliğinin alanda yayılması biçiminde alana kazançlı kendisine şişman ulama sağlayacağına inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?