Sağlık

Hem pandeminin yükünü kaldırdı, hem diğer hastalara şifa dağıttı

Adana'da 2017 yılından buyana işlev sağlayan Adana kent Hastanesi, güneş tacı virüsle mücadelede pandeminin yükünü kaldırırken diğer hastalara da şifa dağıtmaya bitmeme etti. Son 1 yılda kestirmece 12 bin ameliyatın yapıldığı hastanede açıldığı günden buyana ise çabuk

Hem pandeminin yükünü kaldırdı, hem diğer hastalara şifa dağıttı
03-11-2021 11:01
03-11-2021 11:01

Tüm dünyayı tesiri dibine meydan güneş tacı virüs salgınıyla diyar genelinde koyu savaş verilirken, Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi, donanımı, mimarisi ve keyif kadrosuyla keyif sistemindeki yükün iri bölümünü kaldırıyor. 7 blok mevcut Adana kent Hastanesi'nde pandemi devrinde bazısı bloklar hemen güneş tacı virüs hastalarına ayrılırken diğer bloklarda ise rutin keyif hizmetleri bitmeme etti.

Bin 595 döşek kapasitesine cemaat hastanede, açıldığı günden buyana ise tahminî 66 bin cerrahi müdahale gerçekleştirildi. Son 1 yılda ise tahminî 12 bin cerrahi müdahale yapıldı. Hastanede açıldığı günden buyana acele servis ve polikliniklerde 10 milyon hastaya otama uygulanırken, güneş tacı virüs teşhisi konulmuş olan 11 bin 777 hastaya da şifa dağıtıldı.

Hastanede ildeki ikinci Covid-19 laboratuvarı da görev veriyor. Görevli etibba laboratuvarda 7 gündüz 24 zaman sınav yapıyor. İHA kadrosunun izinle girmiş bulunduğu Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi koyu bakım servisindeyse bacı ve etibba hususi giysileriyle hastalarla yakından ilgileniyor. Ayrıca serviste yatan güneş tacı virüs hastalarının da menfi basınçlı odalarda tedavisine bitmeme ediliyor.

“Son 1 yılda 12 bin yöresinde cerrahi müdahale yapıldı”

İl Sağlık Müdürü Halil Nacar meydana getirdiği açıklamada, Adana kent Hastanesi'nin bölgedeki etraflı illere görev verdiğini söyleyerek, “Çok ağır birlikte insanoğlu kaynağımız, baş döndürücü ağır birlikte uran altyapımız bu bölgenin keyif hizmetine sunulmuştur. Açıldığı günden buyana tahminî 10 milyon eş otama görmüştür. Burada nice branşta spesifik görev veriyoruz ve vatandaşımızın hastaneye vardığında buradan apayrı birlikte yere gitmemesi düşüncesince enfrastrüktür mevcuttur. Tümör cerrahisi, açıkça önsezi cerrahisi, dünkü doğan bebek cerrahisi, bellek cerrahisi, dar cerrahi kabilinden spesifik ameliyatlarımızı da topladığımızda baş döndürücü ağır birlikte sayımız var. Açıldığı günden buyana bu hastanemizde 60 binin üstünde cerrahi müdahale yapılmıştır. Son 1 yılda ise 12 bin yöresinde cerrahi müdahale yapılmıştır” niteleyerek konuştu.

“Bu hastaneler pandemide baş döndürücü ağır gösteriş aldı”

Adana kent Hastanesi mimarisinin pandemi devrinde iri birlikte üstünlük sağladığından da bahseden Nacar, elan sonraları şunları söyledi:

“Pandemi devri hepsi dünyayı, ülkemizi ve şehrimizi etkiledi. İnsanları bu hastalıktan destek olmak her insanın birlikte numara göreviydi fakat koruyamadıklarınız hasta bulunduğu takdirde otama ve ya bakım baş döndürücü ehemmiyetli birlikte gösteriş aldı. Bu hastalarda tecrit ve müvellidülhumuza tedavileri baş döndürücü önemli. Oksijen tedavileri verilirken uran enfrastrüktür baş döndürücü önemli. kent hastaneleri hem fiziksel mekanların büyüklüğü, hem mekanların elverişli olması aynı zamanda barındığı teknolojiyle pandemi devrinde bizim düşüncesince güçlü, sığınılabilir ve nice vakadan esirgeyici birlikte özek biçimine geldi. Tedavide gücümüz ve kapasitemiz site hastaneleriyle elan da yükseldi. Bu hastaneler pandemide baş döndürücü ağır gösteriş aldı.”

“Hem pandemiyi aynı zamanda pandemi dışı rahatsızlıkları otama ika olanağı bulduk”

Adana kent Hastanesi'nde güneş tacı virüs hastalarının beraberinde diğer rahatsızlıklarında otama edildiğinden bahseden İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, “Pandemi vardı fakat eş anlı apayrı emraz da vardı. kent hastanelerinde hem pandemiyi aynı zamanda pandemi dışı rahatsızlıkları otama ika olanağı bulduk. kent hastanesi pandemiye döşek ayırdığı kabilinden pandemi dışı hastalıklara da baş döndürücü ağır döşek ve öge ayırdı. Toplumun baş döndürücü ağır keyif problemlerine tığ bu hastanelerde hal ürettik. Bunun sebebi de bu hastanelerin kapasiteleri ve barındırdığı teknoloji. kent hastaneleri bizim düşüncesince pandemi de baş döndürücü ağır birlikte güçtü. Biz pandemi devrinde spesifik tedavilerimizi durdurmadan diğer hastalarımızın süreçlerini yönetebildik” ifadelerini kullandı.



Umutcan İşledici - Serkan Çetinkaya
 

İLGİLİ HABER
Konya kent Hastanesinde 13 ayda 97 bin 666 cerrahi müdahale yapıldı Konya kent Hastanesinde 13 ayda 97 bin 666 cerrahi müdahale yapıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?