Sağlık

Hasta yakınları tarafından acil servise baskın

Adana Çukurova Devlet Hastanesi'nde cemaziyelevvel şeb ezanı hastalanmış yakınlarının çıkarttığı taşkınlıkla ait şifahane izah yayınladı. Açıklamada, “Hastaya muktezi tıbbi karışma işlenmiş ve müşterek fevk merkeze sevki gerçekleştirilmiştir” denildi.

Hasta yakınları tarafından acil servise baskın
11-07-2022 11:04

Çukurova Devlet Hastanesi'nde esbak şeb ezanı saatlerinde gidiş geliş kazası nâkil hastanın yakınları taşkınlık çıkarttı. Sosyal medyada ve kimi matbuat neşriyat organlarında ‘Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi, parasız yakını kestirmece 50 yabanlık müşterek takım tarafından basıldı' halinde duyum ve videolar yayınlandı

Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimliği de mevzuyla ilgilendiren izah yayınladı.

Açıklamada, “10 Temmuz Pazar haset sayaç 21.00 sıralarında hastanemizin Acil Servisine gidiş geliş kazası geçirmiş müşterek parasız getirilmiştir. Ambulansla getirilen hastanın evvel değerlendirmesi işlenmiş ve muayenesinin ardından, kaydının yapılması etabında hastanın yakınları, hastalarına bakılmadığı ve ilgilenilmediği sebebi öne sürülerek acil serviste taşkınlık çıkarmışlar ve acil servise dokunca vermişler; akabinde, rolü başındaki arkadaşlarımıza namzet tehditte bulunmuşlardır. Hastaya lazım tıbbi karışma işlenmiş ve müşterek fevk merkeze sevki gerçekleştirilmiştir” denildi.
Hastalara bakılmadığı iddialarının da yalanlandığı açıklamada, “Başhekimliğimiz, acil servisimizdeki görüngü üzerine lazım yönetimsel soruşturmayı başlatmış, adli makamlar ve inanma ile irtibata geçmiştir. Güvenlik endişesi bulunduğunu tamlayan hekimlere müsaade önerilmiş, kendileri göreve sürdürmek isteklerini belirtmişlerdir. Acil Servis hizmeti lazım tensikat yapılarak bitmeme etmiştir. Yukarıda özetlendiği biçimde oluş bulan olay, içtimai medyada “Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi, parasız yakını kestirmece 50 yabanlık müşterek takım tarafından basıldı” halinde haberleştirilmiştir. Acil servise gidiş geliş kazası dolayısıyla başvuran hastanın aşırı sayıda yakını hastaneye gelmiş, özetlendiği biçimde can sıkıcı hadiseler yaşanmıştır, ancak bunun “acil servisin basılması” halinde tanımlanması tepeden anlaşılacağı üzere akilane değildir. Haberlerdeki “Acil Servisin fariza vermediği” yorumu da esas dışıdır. Sağlıkta kuvvet vakası haberlerinin, en önemsiz müşterek çarpıtmaya tahammülü sıfır müşterek mevzuda meydana getirilen duyum olduğuna inanıyoruz. Haber dili, ne suça şevki olanlar açısından “suçun kolaylığı” anlamına fariza etmeli ne de keyif personelleri ve camianın probleminin aşılacağına bulunan inancına dokunca vermelidir” ifadelerine arazi verildi.

Umutcan İşledici

İLGİLİ HABER
İzmirde düzenlilik görevlisi parasız yakınları tarafından zedelenmek edildi İzmir’de düzenlilik görevlisi parasız yakınları tarafından zedelenmek edildi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?