Yaşam

Göç etmeyen leylek Tekirdağ'ın maskotu oldu

Süleymanpaşa ilçesinde barhana etmeyen ve sahilde oltacıların verdiği balıklarla sönümsüz leylek, vatandaşların da özen odağı oldu.

Göç etmeyen leylek Tekirdağ'ın maskotu oldu
21-01-2022 12:34
Tekirdağ

Kış sürecini deniz boyu şeridinde nâkil leyleği gören site sakinleri fotoğrafını çekerken hile balıkçıları da leyleği elleriyle besliyor.

Kent sakinlerinden Meltem Özgün, AA muhabirine, kişilere müşterek iyi alışan leyleğin kaçmadığını söyledi.

Leyleğin Tekirdağ'ın en cana yakın simgesi bulunduğunu tamlayan Özgün, "Normalde leyleğin barhana etmesi gerekiyor lakin gitmemiş. Kış bulunmasına karşın burada. İnternetten paylaşımlardan görüyorduk. Bugün Çorlu kazasından ailecek buraya gelmiştik, gezerken görür görmez ışık çektik." dedi.

Emin Edebali de sahilde daim hile balıkçılığı yaptığını ve tuttuğu balıklarla leyleği de beslediğini anlattı.

Leylek sahilde bulunduğu sürece ona erbap çıkmaya bitmeme edeceklerini aktaran Edebali, "Leyleğimiz değme güneş burada dolanıyor. Biz de hile balıkçıları adına değme güneş istekle besliyoruz. Bize de alıştı, değme güneş elimizden balık yiyor. Şehrin maskotu beli lakin hayvanı gözlemek lazım, kimsenin ürkütmemesi gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Fotoğraf tutkunu Mehmet Emre Bingül ise değme güneş yüzlerce ferdin leylekle ışık çektirdiğini belirterek, "Ben de leyleğin nice fotoğrafını çekerek iyi müşterek belgelik oluşturdum. Leylek şehrin maskotu durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?