Eğitim

Geleceğin uçak mühendis ve teknisyenleri bu okulda yetişiyor

Geleceğin uçak mühendis ve teknisyenlerinin büyüdüğü Sakarya Nuri Demirağ hususi Havacılık ve Teknoloji Lisesi'ndeki öğrenciler, nazari derslerinin beraberinde okuldaki sundurma ve atölyelerdeki uçaklarda kılgısal yetişek görüyor.

Geleceğin uçak mühendis ve teknisyenleri bu okulda yetişiyor
26-12-2021 13:04

Sakarya Nuri Demirağ hususi Havacılık ve Teknoloji Lisesi'nde öğrencilere sunulan nazari derslerin beraberinde okulun hangarındaki uçaklarda kılgısal yayınlanan derslerle geleceğin uçak mühendisi ve teknisyenleri yetiştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü tedrisat programı programı çerçevesinde terbiye bilimi bilimi ve tedrisat hizmeti verici lisede, nazari derslerini sınıflarında düzlük öğrenciler, infaz eğitimini hangarlarda esas uçaklar üstünde alarak tüketicilere hazırlanıyor.

Sakarya Nuri Demirağ hususi Havacılık ve Teknoloji Lisesi Müdürü Merve Başar, öğrencilerin nazari ve kılgı detayları birleştirerek yaşama hazırlanma uğrunda hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Merve Başar; uçak görev sahası mezunu öğrencilerin üniversitelerin uçak beden motor, makine, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği yahut bu yerlerin muallimlik bölümlerine, enformatik teknolojileri sahasından yetkilendirilmiş öğrencilerin ise elektronik beyin mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerine elan bağan puanlarla oturma olanağına ehil bulunduğunu anlattı.

Öğrencilerin havacılık sahasına uyanıklık duymasının önemine yer veren Başar, “Kayıt esnasında öğrencilere ‘Geleceğinizi bu bölgelerde biçimlendirmek istiyor musunuz?' sanarak soruyoruz. Açıkçası anne-babanın yönlendirmesiyle öğrencilerimizi burada istemiyoruz. Öğrencilerimizin iştahlı olması, okulumuza yüzdelik 50 başarıyla start fırsatının beraberinde gelişimlerine de yardım sağlıyor” sanarak konuştu. Başar, okulun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) tanımlanan 16 terbiye bilimi bilimi modülün 8'inden bağışıklık verdiğini aktararak öğrencinin matematik, fizik, kimya kadar belirlenen parça derslerinin averajı 75 engelini geçtiğinde sertifikaya ehil olacağını ve başvuracağı uçak görev merkezleriyle ait kuruluşlarda elan ön planda mesleksel yaşamına başlayabileceğini kaydetti.

Uçak Bakım Öğretmeni İsmail Hakan Bayındır da, öğrencilerin burada 'A'dan Z'ye' rastgele şeyi öğrendiklerini ve geleceğin mühendis ile teknisyen talibi olduklarını belirtti. 11'inci dershane talebesi Abdul Kadir Sürükoğlu, “Benim amacım uçucu peyda etmek burada işi öğrenip üniversitede pilotaj kısmına uçucu olmak. Ben bu okula istekle geldim ve benim ortaokuldan bu yana fon ettiğim birlikte bölümdü havacılık bölümü. Burada uçak bakımı tamiri ile ait bilgiler alıyoruz ve uçakla ait adına ne var ise burada öğüt alıyoruz” biçiminde konuştu.

Okula havacılığı sevilmiş olduğu düşüncesince geldiğini tamlayan Havacılık Bölümü 11'inci dershane talebesi Nisa Nur Taşlı ise, “Uçakla ait adına burada etraflı detayları öğreniyoruz. Benim hayalim burada dört dörtlük kuvvetli birlikte biçimde kendimi yetiştirmek ve uçak teknisyeni adına bu bölgede pekişmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Burak Can Tokyürek
 

İLGİLİ HABER
Geleceğin kalifiye medyacıları Beykent Newslabda yetişecek Geleceğin kalifiye medyacıları Beykent Newslab’da yetişecek
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?