Sağlık

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi 'çevresel ve mesleksel hastalıklar' dalında işlev vere

Bünyesinde yataklı vagon vagon meslek rahatsızlıkları servisi ile toksikoloji laboratuvarı oluşturulan Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, "Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi" adıyla görev vermeye başladı.

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi 'çevresel ve mesleksel hastalıklar' dalında işlev vere
10-12-2021 12:29
Ankara

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, hastanenin yatılı meslek rahatsızlıkları servisi ile toksikoloji laboratuvarının açım törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Hastane Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız ve sayrılarevi mensubu katıldı.

Türkiye'nin en iri ve başvuru meslek rahatsızlıkları hastanesi

Vali Şahin, merkezin Türkiye'nin en iri ve başvuru meslek rahatsızlıkları hastanesi bulunduğunu belirterek, eskisine layıkıyla hastalara baş döndürücü elan dobra imkanlarla fariza verileceğini tabir etti.

Vali Şahin, elan sonraları Akelma, Yıldız ve sayrılarevi mensupları ile açım kurdelesini kesti, merkezin afiyet mensupları ve hastalar düşüncesince yararlı olmasını diledi.

Tanı ve otama süreçleri multidisipliner yaklaşımla yürütülecek

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'ndeki teşhis ve otama süreçleri cildiye, dahiliye, hikmet otama ve rehabilitasyon, ortopedi, bevliye ve meslek rahatsızlıkları uzmanları kabilinden multidisipliner yaklaşımla yürütülecek.

Hastaneye, meslek rahatsızlığı anlamında araştırılmak az daha seramik, otomotiv, akü, maden, mobilya, araba bakım, eroin ve afiyet kabilinden nice sektörden dökümcü, kaynakçı, madenci, boyacı, operatör, diş teknisyeni, laborant ve benzer çalışanlar başvurabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?