Ekonomi

G7 ülkelerinden Rusya'ya yaptırımlara bitmeme kararı

G7 ülkelerinin Rusya'ya, Ukrayna'ya açmış olduğu harp dolayısıyla müeyyide uygulanmaya hâlâ da yoğun düzen birlikte halde bitmeme edeceği bildirildi.

G7 ülkelerinden Rusya'ya yaptırımlara bitmeme kararı
04-03-2022 21:56
Berlin

Almanya, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada, Amerika ve İngiltere'den oluşan G7 devletleri tarafından meydana getirilen eş açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı yürüttüğü savaşın nahak ve batıl olduğu, bu yüzden Rusya'nın kaba müşterek biçimde kınandığı vurgulandı.

Açıklamada "Rusya ve Belarus'a muteber ciddi yaptırımların, Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı yürüttüğü batıl ve nahak savaşın müşterek kararı ve buna bariz müşterek karşılık bulunduğunu Rus ve Belarus halkına bariz belirgin ifşa etmek isteriz. Putin, hükümeti ve destekçileri ve Lukaşenko rejimi, bu yaptırımların iktisadi ve içtimai sonuçlarının hepsi sorumluluğunu taşıyor." ifadelerine toprak verildi.

Rus hükümeti ve ona ilişkin medyanın Ukrayna'ya gönül rahatlığı askeri saldırganlığı sübvanse etmek düşüncesince münteşir adına dezenformasyon kullandığı tabir edilen açıklamada, "Bu hali kaba müşterek biçimde kınıyoruz. Sürekli şişirme haber iddialar hayatları riske atıyor. Rusya'nın dezenformasyon kampanyasına gönül rahatlığı koymaya kararlıyız." değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih bitmeme fail saldırısının durdurulması çağrısında bulunun G7 devletleri Rusya'nın askeri güçlerini hemen arka çekmesini istedi.

Ortak deklarasyonda Rusya'ya arsıulusal hukuka ve insanoğlu hakları hukukuna dört dörtlük hürmet teşhir yükümlülüklerini namına getirmesi çağırısında da bulunuldu.

Rusya'dan başta Ukrayna'nın çekirdeksel santrallerinin benzeyen çevresindeki saldırılarını durdurması istem edilen açıklamada, çekirdeksel santrallere müteveccih rastgele müşterek silahlı atılım yahut tehdidin, Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nün, arsıulusal hususiyet ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ilkelerinin ihlali bulunduğu kaydedildi.

Deklerasyonda, sivillere gönül rahatlığı değişiklik gözetmeksizin tabanca kullanması da engelleme iktisap etmek kabilinden öbür harp suçlarından mesul olanların Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması düşüncesince tez toplanmasının destekleneceği tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?