Yaşam

Fedakar hoca karye mektebinin deposunu sınıfa çevirdi

Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Üçkuyu İlkokulunda başmuallim izinli muallimlik özne Harun Dağlı, okulda antrepo adına geçer piyasası kişi çabasıyla tadilattan geçirip sınıfa çevirdi.

Fedakar hoca karye mektebinin deposunu sınıfa çevirdi
23-11-2021 11:45
Kayseri

Dağlı, 2009 senesinde KPSS'yi kazanıp Van'a atandıktan sonraları maşrık vazifesini tamamlayıp 2014 senesinde Üçkuyu İlkokulunda sınıf öğretmeni şekilde göreve başladı.

Müdür çıkışlı sarıklı vazifesini 2016 senesinde üstüne piyasa Dağlı, eskiden iş şekilde henüz esbak zamanlarda anne sınıfı şekilde geçer not fakat anne sınıfı kapatıldıktan sonraları okulda depo, kömürlük ve huşunet üzere geçer not odayı dershane şekilde düzenlemeye değişmeyen verdi.

Köyde anne sınıfı ayırmak düşüncesince ehliyetli sayıda mektepli bulunduğunu meydan taraması ile biricik on paralık evleri dolaşarak belirleyen Dağlı, İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile meydana getirilen yazışmalar kararında okula anne sınıfı açılması sonucu alınmasını sağladı.

Kararın arkası sıra eşyaları çıkarttığı depoyu iyice temizleyip tadilatını eden Dağlı, dershane düşüncesince lüzumlu parke, pencerelerin kaplanması, soba, oyuncak, sandalye, düzen üzere eşyaların teminini İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bazısı okullardaki öğretmenlerin yardımı ile başardı.

Dağlı, AA muhabirine, Anadolu coğrafyasındaki gelişigüzel sarıklı üzere okulunu ve öğrencilerini sevdiğini söyledi.

Bu kapsamda öğrencilerine yarayışlı olabilmek düşüncesince depoyu sınıfa çevirdiğini özetleyen Dağlı, okuldaki onarım ve tadilatın kestirmece 2 ay sürdüğünü belirtti.

Dağlı, ibret bitiminde, hafta sonlarında, ayrıca yaz tatillerinde fark okulla ilgilendiğini, çetince da olsa depoyu sınıfa çevirerek henüz aşkın öğrenciye ulaşmayı sağladığını anlattı.

İlkokul kısmına ilişik dersliklerin ve okulun zemininin biçimsiz göründüğünü aktaran Dağlı, "Temmuz ayında başladığımız tadilatın ilkgüz ayında tamamlanması gerekiyordu. Depoyu boşaltıp temizliğini yaptık. Camlar ve kapısı kırıktı, çatısı akıyordu, onların tadilatını yaptık. Eksiklikler düşüncesince Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışkanlık yayınlayan fabrikalardaki hayırseverlerden dayanaklık buyurmak istedik. Sınıfın boyanması, camlarının onarılması dönemini tamamladık." niteleyerek konuştu.

"Okula toy ortak obje eklemek büyüklük verici"

Bir sınıfın kapanmasının kolay, açılmasının ise çetince bulunduğunu tamlayan Dağlı, şunları kaydetti:

"Van ili Bahçesaray ilçesinde göreve başladım. Orada da birleştirilmiş sınıfta fariza yapıyordum. Orada da ayrımsız azim ve kararlılıkla çalıştım, burada da ayrımsız azim ve kararlılıkla bitmeme ettim. Ülkenin neresinde olursa olsun Türk öğretmeni gelişigüzel şartta esirgemez ve deli dolu ortak biçimde görevine sürdürmek zorunda. Biz de onun mutluluğunu yaşıyoruz. Ana sınıfı açıldığı devir velilerimiz gelip teşekkürname etti. Minnet duyduklarını belirttiler. Okula toy ortak obje eklemek büyüklük verici. Öğrencilerin başarılarına yardım iletmek vicdanen ilkin bizi rahatlatıyor."

Dağlı, karye durumunda başta ev hanımı velilerin iş yoğunluğunun aşkın olmasından kaynaklı öğrencilerle ilgilenememesinin başarıyı negatif etkilediğini, fakat gelişigüzel ay icra ettiği ege toplantıları, ev ziyaretleri ile velileri yetişek öğretimin içerisine müdahale ederek okul karı işbirliğini sağlamada değerli bulunduğunu anlatım etti.

Okul bahçesinin de güzelleştirilmesi yerine emek vermek yaptıklarını tamlayan Dağlı, 250 metrekare piyasası çimlendirme, amut dikme, duvarları pentür üzere çalışmalarla öğrencilerin teneffüse çıktığında henüz dobra ortak bölgede bulunmalarını ve doğayı esirgeme farkındalığını sağladıklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?