Yaşam

Fabrikalarda sunulan kurslarla beceriklilik vesikası ve icazetname sahibi oluyorlar

Kırşehir'de fabrikaların nitelikli öge ihtiyacının karşılanması gibi kurulan iş noktayı tabanlı sınıflarda istihdama, ekonomiye ve tahsile yardım sağlanıyor.

Fabrikalarda sunulan kurslarla beceriklilik vesikası ve icazetname sahibi oluyorlar
11-12-2021 12:08
Kırşehir

Kılıçözü Sanayi Sitesindeki Badem Pınarı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Petlas Lastik Fabrikası ilkin edinmek kabilinden dokuma atölyesi, et bütünleşmiş tesisi ve cıncık istihsal tesisinde devimsel 150 işçiye iş noktayı tabanlı mesleksel eğitim sınıfı açtı.

Okulun öğretmenlerinden nazari bilgiler düzlük iştirakçi öğrenciler, fabrikalardaki atölyelerde de becerilerini artırarak eğitim böylecene beceriklilik vesikası ile kalık bulunan rüştiye ve ortaöğretim diplomalarını kabul etme olanağı buluyor.

Bir çağ okula giden, 5 çağ fabrikalardaki atölyelerde öğrenime bitmeme fail niteliksiz işçiler, iş yerlerinin aranan elemanları arasına dönüşmek düşüncesince güç gösteriyor.

Badem Pınarı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Necip Fazıl Barutçu, AA muhabirine, okullarında 637 mektepli olduğunu, 149 cümle branşında eğitim verebilme kapasitelerinin olduğunu söyledi.

Fabrikalarla teşrikimesai yaparak buralarda devimsel işçiler düşüncesince sınıflar açtıklarını tamlayan Barutçu, şöyleki konuştu:

"Kırşehir'de 3-4 fabrikada işlik açtık. Öğrencilerimiz orada okuyor. Yani fabrikalarda devimsel niteliksiz eleman, tek diploması, mesleksel kariyeri sıfır ortak kişiyi bizlere getirip mektepli adına kaydediyorlar. Biz bunlara uygulayım bilim veriyoruz. Onlar da fabrikalarında öz atölyelerinde iş becerilerini de katarak aşırı hâlâ birinci sınıf elaman oluyorlar. Örneğin, Petlas Lastik Fabrikasında kaynakçı ve otomobil bakımcısı sınıflarımız var. Bu öğrenciler fabrikanın zarfında fiilen iş güçlerini orada gösteriyorlar. Bizim öğrencimiz adına da kursa bitmeme ediyorlar. Fabrikalarda açtığımız eğitim sınıflarında 19 yaşlarında da 45 yaşlarında da öğrencimiz var."

Petlas'ta 105 iştirakçi düşüncesince eğitim sınıfı ve atölyesi oluşturuldu

Petlas İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Ruhi Silsüpür de mensuplarının mesleksel becerilerinin beraberinde eğitimlerine de ehemmiyet verdiklerini dile getirerek, "Ortak yaptığımız projelerle hepsi çalışanlarımızı rastgele bölgede devimsel ve olgun bir duruma getiriyoruz. Bunların birisi de Badem Pınarı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile yaptığımız çalışma. Merkeze mukayyet 105 iştirakçi öğrencimiz var. Hem burada çalışıyorlar aynı zamanda orada eğitim ve belgelendirme süreçlerine bitmeme ediyorlar." dedi.

İşçi Eren Şimşek, kaynakçı eğitimi aldığını belirterek, "Bu eğitimi aldıktan sonraları yaptığım aha hâlâ güzel olacağıma inanıyorum. Öğretmenlerimize ve fabrika yönetimine teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

İşçi Ersin Atasoy da eğitimle hem kendini ihya olanağı bulduğunu aynı zamanda kalık bulunan diplomasını alacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?