Ekonomi

F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı kapılarını açtı

Federal Fuar ve Kongre Yönetimi kabilinden planlı F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını ziyaretçilere açtı.

F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı kapılarını açtı
06-07-2022 10:04
İstanbul

Fuarın açılışında mütekellim İstanbul Vali Yardımcısı hasret Bozkurt Gevrek, arsıulusal kurda civar kat planlı fuarın ülkeye ve kentin ekonomisine yararlı katkılar sağlamasını diledi.

İnsanların yiyecek ve içmeden vazgeçmesinin belkili olmayacağına dikkati çekici Gevrek, "Gıda sanayimiz arsıulusal bölgede ülkemizin geliştiği, markalaştığı, kompetitif enerjisini artırdığı birlikte dal şekilde bizlere temiz birlikte doğacak vadediyor. Hijyen ve ambalajlama hikayelerinde dünyada ehemmiyetli birlikte noktadayız. Devletimiz endüstrisi dirilik kulağıyla dinliyor, icap kamu, icap besin üreticileri gözetiminde pazarın geliştirilmesi namına ehemmiyetli adımlar atıyor." ifadelerini kullandı.

Sektörde yaşanmış olan sıkıntıları en organ ıskat etmek düşüncesince müstelzim tedbirlerin alındığını özetleyen Gevrek, meydana getirilen icraat sebebiyle sektörde ihracatın yetiştiği neredeyse alışveriş çeşitliliğinin de arttığını vurguladı.

Gevrek, İstanbul'un erkincilik turizminden sağlığa, kurultay ve fuar turizminden tarihe, kent ve firez turizminden gastronomiye denli serbest birlikte yelpazeye ehil bulunduğunu anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Gıda endüstrisi açısından da ulusal, diyalekt ve arsıulusal yönüyle izlemsel birlikte noktada. 2 milyarlık birlikte nüfusun merkezinde arazi düzlük ülkemizin kalbi de İstanbul. İşte böylesi iyi organizasyonlar, ayrımlı coğrafyalardan dal temsilcilerini birlikte araya getiriyor ve görevdaşlık oluşturuyor. Yeni fikirlerin, iş anlaşmalarının doğmasına punt olmakta ve çoğumuz düşüncesince ehemmiyetli fırsatlar sunuyor. İnanıyorum ki Avrupa'dan Orta Asya'ya, Afrika'dan Orta Doğu'ya onlarca ülkenin dal devlerini müşteriler ile buluşturacak fuarımız; sert baş döndürücü dünkü ticari bağlantının da kapısını açacak, e-ticaretten zincir marketlere, besin ihracatçılarından toptancılara müstahsil ve ara bulucu firmaları buluşturan yegâne birlikte güreşçi köprüsü oluşturacak."

"Yeşil Mutabakat düzenlemelerine çabuk birlikte biçimde uyarlanmış olunmalı"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de fuarların elden birlikte tayin mekanı olmadığı, birlikte açıdan fuarların, bu sektörün olan durumlarının resmedildiği, algılandığı, analiz edilmiş bulunduğu laboratuvar neredeyse birlikte ayrıcalığı bulunduğunu söyledi.

Gıda alanının kapsayıcılığına yer veren Avdagiç, "Rusya-Ukrayna Savaşı, müstevli ve öbür yaşanmış olan olumsuzluklar besin konusunu yeni baştan gözden geçirmemiz icap ettiğini ortaya koydu. Biz diyar şekilde potansiyelimizi ve zirai hasılamızı nite değerlendirebileceğimizi, nite artıracağımızı baş döndürücü hâlâ net görmemiz gerekiyor. Buna ilişkin olarak, zat kendimize ehliyetli edinmek ve ihracatımızı çoğaltmak düşüncesince ne yapmamız icap ettiğini hâlâ net ve hâlâ etraflıca şekilde incelememiz gerekiyor." diyerek konuştu.

Avdagiç, ihracatın artarak çoğalması ve taşınmazlar içerisindeki tüketimin de hâlâ nitelikli olması düşüncesince yeşil uzlaşma düzenlemelerine çabuk birlikte biçimde uyarlanmış olunması icap ettiğini anlatım ederek, "Burada tığ yılda 70'in üstünde fuar yapıyoruz. Ama civar kat yapılır bulunmasına karşın bu denli ecnebi firmayı, ülkeyi buraya çekebilen 300'e yaklaşan şirketin katılımını sağlayabilen F İstanbul Fuarcılık yönetimine ve başkanına huzurlarınızda teşekkürname ediyor ve kutlama kartı ediyorum. Biraz geçmiş kendisiyle birlikte kesim yaptık, şuan 3 holde gerçekleşen fuarı, 2023'te 6 hole terfi dair kendileriyle el sıkıştık." diyerek konuştu.

"Türk mutfağını anlatan, tanıtıcı ve yansıtan birlikte fuar olacak"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün ise TPF şekilde fuarı desteklediklerini belirterek, üreticisinden tedarikçisine, satı kanalından ihracatçısına denli her insanın diyar ekonomisine ve sektöre yardım arz etmek düşüncesince var kuvvetiyle çalıştığını söyledi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu şekilde bedel odaklı yaklaşımlarıyla 5 bini epey mağazalarında, 100 bini epey çalışanlarıyla birlikte tane canevi biçiminde çalışmaya bitmeme ettiklerini anlatım fail Düzgün, "Bu topraklarda kazandığını, baştan bu topraklara, yatırıma muhavvil yerli zincirler, ekonomimizin baş döndürücü ehemmiyetli birlikte parçası. Bunu hem iş süreçlerimizde bununla birlikte istihdam havuzuna sağladığımız katkıyla da sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl de TÜRES şekilde senelerdir evren çapında fuar ika manzara ettiklerini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bununla bu arada Türk mutfağını ve sektörümüzü destekleyelim. Bu civar birlikte başlangıç, inanıyorum ki siz değerli ziyaretçilerimizin de desteği ile değme sene hâlâ da büyüyerek, hâlâ da katlanarak dünyanın imren etmiş bulunduğu birlikte besin ve Türk mutfağını anlatan, tanıtıcı ve yansıtan birlikte fuar olacak. Bundan sonradan TÜRES şekilde tamamı hayattaki gidebilecek imkanımız bulunduğu eksiksiz fuarlara endüstrisi götüreceğiz. Dünyanın neresinde mutfakla alakalı, gıdayla dayalı var ise tamamı endüstrisi götürecek birlikte aranjman içerisindeyiz. Ayrıca eksiksiz illerde gastronomi turu yapacağız."

"7 Temmuz'a denli sürecek fuarımıza besin sektörümüzün tamamı paydaşlarını bekliyoruz"

SO Fuar Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı hür Sofuoğlu, deneyimli birlikte takım çeşidinden yönetilen ve 22 senedir fuar organizasyonları önleyen birlikte şeriklik olduklarını belirterek, taşınmazlar haricinde da ofislerinin bulunduğunu belirtti.

Milli katılma organizasyonlarını yürüttüklerini tamlayan Sofuoğlu, "Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan ve gine Irak'ta baş döndürücü iri arsıulusal fuarlar örgütlü ediyoruz. 5 sene öncesinde Türkiye pazarına antre stratejisi ile başladığımız fuarlarımızda, bizlere bu olanağı sunan özellikle İTO ve İFM edinmek neredeyse her insana teşekkürname ediyorum. Buralarda fuar gerçekleştirmek bizim neredeyse dünyanın değme tarafında fuar yapmış Türk firmasının hayaliydi ve bunu gerçekleştirdik" diyerek konuştu.

Açılış konuşmalarının peşi sıra AA muhabirine açıklamada olan Sofuoğlu, 2017 bakımından İstanbul pazarında da çalışkan olduklarını ve fuarlar örgütlü ettiklerini anlatım ederek, şunları kaydetti:

“Yapmış olduğumuz giysi fuarlarımız ve data merkezi fuarlarımıza ek şekilde bu sene besin fuarımızın ilkini düzenliyoruz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarda 21 ülkeden 268 firma var. 300'ün üstünde bellik anabolizma ediliyor. 111 ayrımlı ülkeden ön eşya aldık. Toplamda 25 bin metrekare bölgede örgütlü edilen fuarımız Türkiye'nin en iri fuarı olma önünde çabucak ilerliyor."

7 Temmuz'a denli sürecek fuara besin alanının tamamı paydaşlarını beklediğini tamlayan Sofuoğlu, doğacak sene da orak ayı ayında düzenlenecek fuarın hâlâ birlikte tomar delege firma ile büyüyerek bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?