Ekonomi

Evcil hayvanını alan Petzoo Eurasia Fuarı’na geldi

Hayvanseverlerin beklediği Petzoo Eurasia Uluslararası Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı kapılarını açtı. Fuarda, kedi-köpek-kuş-balık görk yarışmaları, ayrışık şovlar, yerel hayvan defileleri, soy yarışmaları ve pet kuaförleri yarışması kadar etk

Evcil hayvanını alan Petzoo Eurasia Fuarı’na geldi
21-10-2021 18:08

Petzoo Eurasia Uluslararası Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, 24 Ekim geçmişine derece İstanbul Fuar Merkezi'nde 8'inci el ziyarete açıldı. Kedi-köpek-kuş-balık görk yarışmaları, muhtelif şovlar, domestik hayvan defileleri, soy yarışmaları, pet kuaförleri yarışması, AFAD istirdat köpekleri ve K9 asayiş köpekleri gösterileri ve derneklerle federasyonların düzenleyeceği hususi etkinliklerle rengarenk görüntülere oyunluk oluyor. Kedi, köpek, kuş, balık kabil nice domestik hayvan şekline değgin en acemi mahsul ve hizmetlerin sergilendiği fuarda, mama, yem, oyuncak, kozmetik, bakım ürünleri, müzahir afiyet ürünleri, kum, akvaryum, doğruluk ürünleri, domestik zooloji düşüncesince tasarlanan kıyafetler, aksesuarlar benzer muhtelif mahsul ve malzemeler hayvan sahiplerinin zevkine sunuluyor.

''Evcil hayvan kabul etmek isteyenlerin sayısı pandemi çağında arttı''
Etkinlikte mütekellim fuarın organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, Evcil hayvan ürünleri endüstrisi kestirmece 5 senedir aşırı çabuk büyüyor. Özellikle pandemi sürecinde evde henüz birlikte tomar küsurat domestik hayvan sahipleri, bulunan mahsul alışverişlerinin sayısını artırdı. Evcil hayvan kabul etmek isteyenlerin sayısı da pandemi çağında arttı. Sektörün büyüklüğü evren pazarında 300 bilyon dolar civarında. Türkiye bilyon dolar seviyesine yaklaştı. Türkiye'de 750 - 800 milyon dolara andıran birlikte miktar var. 2023 senesinde 1 bilyon dolar büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz. 2023 senesinde kestirmece 250 - 300 milyon dolarlık da ihracatımızın olmasını hedefliyoruz '' dedi.

''Çocuklarımızın teknolojiye değil, birlikte hayvana bağlanmasını istiyoruz ''
Çetin, laflarına şöyleki bitmeme etti: ''2012'de 18 firmayla meydana getirilen birlikte fuarımız vardı, piyasa büyüdü. Bugün kestirmece 200 şirket katılıyor. Fuarlar ecnebi müşterilerle tanışma, mahsul tanıtımı kabil hizmetler sağlıyor. Sektörün gelişme göstermesi yerine fuarlar ehemmiyetli arazi tutuyor. Rusya, Ukrayna, İran ve Brezilya'dan ziyaretçiler var. Bu fuarda bütün 30 bin ziyaretçi bekliyoruz. Ayrıca bu organizasyonla hemen domestik hayvanların değil, çıkmaz hayvanlarının da hakları ilişkin farkındalık yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar buraya çocuklarını da getirsinler, fuarı gezsinler. Çocuklarımızın teknolojiye değil, birlikte hayvana bağlanmasını istiyoruz'' halinde konuştu.

Türkiye'deki hayvan hakları mevzusuna değinen, ''Evcil hayvan malikleri ve sokaktaki hayvanların hakları ile dayalı sonuç 10 senedir ağır birlikte aksiyon var. Farkındalığı arttırmaya başladık. Hayvan hakları ilişkin birlikte halkoyu oluştu. Bu icraat hükümlere da yansıyor'' açıklamasında bulundu.

Hayvanlara değgin nice bilinçlilik fuarda arazi alıyor
Ulusal Fuarcılık çeşidinden düzenli edilen fuarda hepsi domestik hayvanların ve domestik hayvan sahiplerinin yaşamını kolaylaştıracak, hayat standardını arttıracak sağlam aşırı acemi mahsul ve görev tanıtılıyor. Fuar, 2012'den bugüne derece 650'nin üstünde delege firmayı ve 190 bine andıran otokton ve ecnebi ziyaretçiyi ağırlayarak pet sahasının mukarenet noktası oldu.

Fuar, 4 çağ süresince 11.00-19.00 saatleri ortada ziyarete bariz kalacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?