Yaşam

Engelli öğrenciler aldıkları eğitimle evvel kat drone kullandı

Ankara'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Üniversitesinin "Engelsiz Havacılık Uzay Bilim Teknoloji Projesi" ile sakat öğrenciler, havacılık dalında yetişek alıyor.

Engelli öğrenciler aldıkları eğitimle evvel kat drone kullandı
02-12-2021 11:49
Ankara

Doğan Çağlar Bedensel Engelliler Ortaokulu öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesinin "Engelsiz Havacılık Uzay Bilim Teknoloji (HUBİT) Projesi kapsamında havacılık, uzay, bilgi ve uygulayım bilimi eğitimi kapsamında önce kat drone kullanmanın mutluluğunu yaşadı.

Engelsiz HUBİT Projesi Bilgi Toplumu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Meltem Yıldırım İmamoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, THK Üniversitesi şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 3 senedir yürüttükleri tören düzeni kapmasında dezavantajlı, mânialı öğrencilere şehrin değişik semtlerinde terbiye verdiklerini belirtti.

Eğitimde vesile eşitliğine dikkati çekebilmek hesabına mânialı öğrencilerin bu bölgelerde da terbiye alması gerektiğine değişmeyen verdiklerini özetleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Projeye, 'engelsiz' dememizin nedeni, öğrencilerimizin bedenî mânialı olmalarına rağmen havacılık ve gök mevzularındaki etraflı eğitimlerden ferah ferah faydalanabileceğini göstermekti. Bu anlamda, üniversitemizin içerisinde mevcut insansız iklim araçları (İHA) ile ilgilendiren şekilde da öğrencilerimizi bilgilendirmek, onlara bu mevzularda pervaz eğitimlerini bile alabilecekleri dair bilgiler vermeye başladık. Projemiz, kısaca müşterek ay sürdü. Bir ayda hem rüştiye hem ortaöğretim öğrencilerine eğitimleri verdik."

İmamoğlu, mânialı öğrencilerin THK Üniversitesi öğrencileriyle müşterek araya yetişme fırsatı bulduğunu da dile getirerek, "Eğitimimizin en ehemmiyetli kısmı, üniversite öğrencilerimizin buradaki öğrencilerimize araştırma görevlisi olmaları. Usta-çırak ilişkisini ön plana çıkardık. Gelecekte cümle iktisap yönünde da mânialı olmalarına rağmen yapabileceklerini müşahede fırsatı buldular." ifadelerini kullandı.

"Bu eğitimler baş döndürücü güzel"

İlk kat drone kullanan 5. dershane talebesi Hatice Kübra Akbaba da uçakları görüp tanıdıklarını, bunun baş döndürücü iyi bulunduğunu tabir ederek, "Mutlu oldum. Uçağı değerlendirmek istiyorum. Bu eğitimler baş döndürücü iyi müşterek şey, okulumuza da yardımı oldu. Drone kullanırken heyecanlandım, bahtiyar oldum, her insana baş döndürücü teşekkürname ederim." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?