Spor

Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday

Bir devre Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı fail Emin Müftüoğlu, yapılacak bulunan seçimlerde reis bey talibi bulunduğunu açıkladı.

Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday
15-10-2021 11:48

Daha ilkin Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı vazifesini üstüne alan Emin Müftüoğlu, yapılacak seçimlerde yeniden başbuğ talibi bulunduğunu açıkladı.

Yazılı beraberinde izah eden Müftüoğlu, "Geçtiğimiz zamanlarda koyu mesleksel faaliyetlerim nedeniyle, gayret harcadığım çiftteker sporundaki gelişimleri haricen takip imkanı buldum. Bu devirde bile Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonaları da dahil, ehemmiyetli müsabakalarda protokolde toprak aldım ve ülkemizi özümleme ettim, öbür taraftan yerli ekipler ve antrenörlere dayanaklık etmek vererek, çiftteker dostu otel sertifikası üzere girişimler ile millî kurda çiftteker altyapısına elimden geldiğince dayanaklık etmek olmayı sürdürdüm. Bu müddet zarfında bu spora misyon sağlayan çiftteker emektarı dostlarımıza da minnettarım. Bizi tek devir bekâr bırakmadılar" dedi.

"Aday olmayı günah şekilde gördüm"

Aday olmayı beraberinde günah şekilde gördüğünü dile getiren Müftüoğlu, "Bu seçme çağında ise adaylığımı açıklamayı beraberinde günah şekilde gördüm. Yıllarca gayret verdiğimiz çiftteker sporuna, sporcusuna, antrenörlerine, idarecisine, kısaca bu ülkeye ve çiftteker sporunun büyüme göstermesine erinç sorumluluğumuzun şişman bulunduğunu düşündüm. Yıllar zarfında Olimpiyat oyunları, Avrupa şampiyonalarında sandalye hedefimizde yaklaşmamız gerekirken, sportmen sayımızın azalması, yarışların kopya ve hasep şekilde matlup seviyede olmaması ayrıca bozma edilmesine; sporcularımızın ve antrenörlerimizin doğacak ile ilişik ümitsizliğe kapılmasına bozukluk bulunan bu aksi gidişata erinç tılsım ikrar etmek zorundayız. Uluslararası ilişkileri matlup kurda bitmeme etmek görevde olduğumuz devirde yönetimimizin ehemmiyet verdiği konulardan birisiydi. Yaptığımız girişimler kararı yukarı düzem yarışlar ve dünyaca maruf seçilmiş sporcuları ve kulüpleri ülkemize getirebildik. Türkiyenin geçmiş hevesli çiftteker takımlarının kurulmasına önderlik yaptık ve arsıulusal takvimine mukayyet onlarca arsıulusal rakiplik düzenleyerek sporcularımızın benek almasını amaçladık. Tüm bu girişimler sporcularımıza Olimpiyat şeklini açtı. Dağ bisikletinde 32 yıl, minval bisikletinde 40 sene aradan sonradan bisikletçilerimiz bayrağımızı Olimpiyatlara taşıdı" sanarak konuştu.

"Sunduğumuz planlar ölçüm ve dayanaklık etmek gördü"

Müftüoğlu, sportmen hisse senedi planlarına çalıştırıcı ve kaynak desteği sağladıklarını vurgulayarak, "Yönetimimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduğumuz planlar ölçüm ve dayanaklık etmek gördü. Ülkemizde veledrom yokluğunda Avrupa şampiyonu çıkardık, tarihimizde geçmiş defa bu ülkenin federasyon başkanı şekilde dünyada en yukarı Bisiklet organı bulunan UCI Yönetim Kurulu üyeliği, Balkan Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve UCI Dağ Bisikleti komisyonuna riyaset yaptım. Bugün bu ilişkilerim halen muvaffakiyet ile bitmeme etmektedir. Bu sayededir ki bizim yönetimimiz çağında World Tour seviyesine derece çıkardığımız menfez bebeğimiz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 5 güne indirilmesi baskılarına döş gerebilmiştik. Ankara ve Kapadokya'da düzenlediğimiz Avrupa şampiyonaları arkası sıra Manavgat ve Sakarya'da Dünya Şampiyonası adaylıklarımız ikrar edilmesi düşüncesince koyu gayret harcadık. Avrupa Bisiklet Birliği umumi kurulunu vatanımızda düzenledik. Tüm Avrupa Bisiklet Federasyonu başkanlarını ağırlayarak baş başa düzentileme ve ülkemizi danışma fırsatı bulduk. Bugün İtalya ve İspanya gibi, Antalya ve başta Alanya bölgesi çiftteker kamplarının merkezi durumuna geldi. Uluslararası takımlarla yaklaşan ilişkilerimiz sebebiyle gine Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda 9 Pro Tour takımı, ve Grand Tour'larda sandalye gören kuzey sporcular ağırladık. Bu gelişmeler hem millî hem arsıulusal basının takdirini çekerken diyar genelinde bisikletin göstergeç ekranlarında toprak bulması ile çiftteker sporuna kadın, eş gelişigüzel yaşta talebin artmasına bozukluk oldu" biçiminde konuştu.

"Olumsuz gidişata dur düşünmek düşüncesince yeniden aday oldum"

Geçmiş devirde başarılara emeksiz ulaşılmadığını kail Emin Müftüğoğlu, "Bunlar çiftteker ailesinin yardımıyla beklenen oldu. Yakından seyrettiğimiz ve maatteessüf bisiklete yaklaşan çevrelerce de aksi şekilde değerlendirilen gidişata dur düşünmek düşüncesince bugün yeniden aday oldum. Yeni devirde çiftteker ailesi şekilde gelişigüzel daim baş başa hatalardan ibret çıkarmalı, hiç kimseye butlan yapmadan mevcut gücümüzle çiftteker sporunun kalkınması düşüncesince baş başa çalışmalı, yeni başarılara imza atmalıyız. Emektar idareci, antrenör, mekanisyen, yargıcı ve memur kâffesi ekiplerin bu spora misyon etmesi asliye gayemizdir. Aramıza yeni katılanlar olabileceği üzere sporun içerisinden yetişen insanların geçmişten getirmiş olduğu tecrübeyi yeni nesillere aktarabilmesi düşüncesince fark yapmaksızın, insanları yahut grupları gözeten değil, katılımcı, siz değerli ziyaretçilerimizin katkılarını bu sporun gelişme göstermesi düşüncesince kullanan plüralist ve nesnel beraberinde dizge oluşturmayı hedeflediğimi göstermek isterim. Bugun UCI sayfasına bakmış olduğunuzda 9 değişik çiftteker branşı ve ast disiplinleri bulunduğunu göreceksiniz. Ülkemizde şimdiye derece kâffesi yatırımımız şişman seviyede minval ve kepez bisikletine yoğunlaştı. Halbuki, başta yarışlık bisikleti peyda etmek üzere, BMX, mağaza bisikleti, trial, cyclo-cross üzere bisikletin öbür disiplinleri de arsıulusal başarıya iktiran etmek düşüncesince ehemmiyetli fırsatlar sunuyor. Göz bebeğimiz bulunan minval ve kepez bisikletinde matlup düzeye gelemediğimiz üzere hayattaki gelişimleri izlemede de ehliyetsiz kalındığını üzülerek görüyorum. Değişen dünyada bizim bu sporun yöneticileri şekilde ilk herşeyden ilk olarak diyar genelinde kız ve eş çocuklarına çiftteker sporunu tanıtmak, gailesiz ve seçilmiş kategorilerde eş ve eş sporcularımıza alıştırma ve konkur imkanı ile çalıştırıcı desteği arz etmek üzere ehemmiyetli beraberinde gayemiz olmalı. Türk gençlerine Avrupa ve Dünya kupaları, şampiyonaları planlı kâffesi çiftteker disiplinlerini tanıtmak, onlara kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri yeni fırsatlar arz etmek zorundayız. Bir taraftan tesisleşme dair çalışırken, öbür taraftan sportmen esermek ve yarışmalar düzenlemek, çalıştırıcı esermek ve ilmî alıştırma yaklaşımlarını tanıtmak, teknolojik gelişmelere fut düzmek her insanın mesuliyeti olmalı" açıklamasını yaptı.

Müftüoğlu akıbet olarak, "Değerli çiftteker ailesi, kalburüstü matbuat mensupları, bugün önümüzdeki 4 salname seçme devri düşüncesince adaylığımı açıklarken, cemaat olduğumuz tecrübeyi kullanarak siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla çiftteker sporuna misyon etmeye isteyen olduğumu arkadaşça göstermek isterim. Türk bisikletini doğruluk etmiş olduğu seviyeye geçirmek düşüncesince şahsım ve dümen kurulundaki dostlarım yerine elimizden mevrut gayreti göstereceğimiz dair da sizlere lakırtı veriyorum. Hedefimiz siz değerli ziyaretçilerimizin de desteğiyle birlik, el birliği ve uhuvvet ruhuyla çiftteker sporunda yeniliklere imza atmak, sporumuzu ve sporcumuzu zirveye geçirmek olacaktır" ifadelerine toprak verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?