Teknoloji

Dünyanın evvel lazer silahlı dronu 'Eren' testlerdeki güzel atışlarıyla cezaevi dolduruyor

Yerli ve ulusal istihsal dünyanın evvel lazer silahlı dronu Eren, 500, 300 ve 100 metreden güzel atışlar gerçekleştirdi. Test evreleri devam eden Eren, hâlâ sonradan envantere alınacak.

Dünyanın evvel lazer silahlı dronu 'Eren' testlerdeki güzel atışlarıyla cezaevi dolduruyor
10-12-2021 15:38
Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı koordinasyonunda TÜBİTAK ile ASİSGUARD iş birliğiyle geliştirilen ve adı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kabilinden maruz Eren, 3 bin m. pervaz menziliyle belli mesafelerden lazer ile arazideki patlayıcı unsurları atıl bir duruma getirebiliyor.

Testleri ve ihya emek harcamaları süren, bu çalışmaların tamamlanmasının arkası sıra envantere katılması planlanan lazer silahlı dron "Eren", 500, 300 ve 100 m. testleri değerli atışlarıyla geçti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde planlı "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri"nde de tanıtılan Eren, şişman özen gördü.

AA muhabirine dronla ilgilendiren bilim verici Komiser Yardımcısı Aykut Eroğlu, Eren'in lazer silahlı bomba imha dronu bulunduğunu belirtti.

Lazer silahının belli mesafelerden el inşası bomba ve askeri cephaneleri imha ika durumuna cemaat bulunduğunu kail Eroğlu, Eren'in polat birlikte levhaya atışlar yapılarak imtihan edildiğini anlattı.

Eroğlu, "Eren, dron ve lazer silahı. Lazer ve dronu birlikte araya getirerek dünyada birlikte ilki gerçekleştirdik. Havadan atış masnu yeteneği kazandırdık. Eren, ağız ağıza yerel ve ulusal üretimimizdir. Belirli mesafelerden testlerde değerli neticeler aldık." dedi.

Testler kapsamında, 500, 300 ve 100 metreden değerli atışlar gerçekleştirildiğini özetleyen Eroğlu, Eren'in, bombaların, bulunmuş olduğu alana bomba imha uzmanı gönderilmeden imha edilmelerini sağlayacağını bildirdi.

Eroğlu, lansman günleri kapsamında gençlerin Eren'e şişman özen gösterdiğini ve dronun emek vermek sistemiyle ilgilendiren kendilerinden bilim aldıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?