Sağlık

DSÖ: 1-24 yaşındakilerde suda boğularak fevt payı hala yüksek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), suda boğulmanın, evren genelinde 1 ve 24 gözyaşı arasındakilerin ölümünün esas nedenlerinden bir tanesi bulunduğunu açıkladı.

DSÖ: 1-24 yaşındakilerde suda boğularak fevt payı hala yüksek
25-07-2022 17:05
Cenevre

Dünya Suda Boğulmayı Önleme Günü nedeniyle DSÖ'den meydana getirilen bağlanmış açıklamada, rastgele sene sayı farkı 236 bin ferdin suda boğularak dirilik verdiği bildirildi.

Suda boğulma vakalarının çoğu kez az ve mutedil gelirli devletlerde görüldüğü kaydedilirken, bu ölümlerin çoklukla yıkanma, ev gereksinimleri düşüncesince su doldurma, derya taşımacılığı ve balıkçılık üzere günce ameliyat esnasında gerçekleştiği belirtildi.

Bazı alanlarda yılgı iklim vakaları ve Asya bölgesindeki Muson yağmurlarının da boğularak yitme nedenlerinden bulunduğu vurgulandı.

Suda boğulma kazalarından en aşırı 1 - 24 gözyaşı arası şahısların etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada, boğulmaların önlenmesi düşüncesince ufaklıklara ilkokuldan itibaren dümdüz yüzme derslerimizi verilmesi ve derya taşımacılığında cankurtaran yeleği ile istirdat botu kullanması tatbikatı yapılması üzere öneriler toprak aldı.

Açıklamada ifadelerine toprak maruz DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, rastgele sene evren genelinde beniz binlerce ferdin boğularak ölmesinin dirilik sıkıcı bulunduğunu belirterek, "Bu ölümlerin iri çoğunluğu, az değerli analizör sebebiyle engellenebilir nitelikte." değerlendirmesinde bulundu.

Ghebreyesus, suda boğulmaların önlenmesine müteallik rastgele ülkenin üstünde düşeni yapması icap ettiğinin altını çizerek, "Suda boğulmaları baştan sona bu arada durduralım." çağrısı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?