Ekonomi

Domino’s Türkiye’de 600 şubeye ulaştı

Domino's 600'üncü şubesini İstanbul Başakşehir'de açtı. Türkiye'de 76 ilde 600 şubeyle işlev sağlayan Domino's DP Eurasia ismiyle ülkemizin beraberinde Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan peyda etmek gibi 4 ülkede yürüttüğü operasyonlarında toplanmış 805 şubeye ulaştı.

Domino’s Türkiye’de 600 şubeye ulaştı
26-11-2021 17:25

Ulus'ta 25 sene ilk ortak restoranda başladığı yolculuğunu iklim çapında başarıya haiz Domino's, dakika 600'üncü şubesini İstanbul Başakşehir'de hizmete açtı. Açılışa DP Eurasia Group CEO'su Aslan Saranga'nın yanı esna firmanın idare kadrosu ve franchise'ler katıldı. Türkiye'de mecmu 600 restoranla işlev veren şirket, 12 bin çalışanına istihdam sağlayarak yılda 45 milyon adeti pizza peyda kılmak gibi toplamda 130 milyon skor verim satıyor.

“25 sene ilk maya açıyordum, demin 600'üncü şubeye ulaştık”
600'üncü şubeye ulaştıklarını tamlayan Aslan Saranga, “600'üncü şubeyi ayırmak aşırı alım çalım donör ortak olay. Ben bire ortak sürede markanın kurucusuyum. Birinci dükkanı açarken de oradaydım. O vakitler aşçı müdürlüğü yapıyordum, maya açıyordum. Aradan 25 sene geçti ve şu anda çalışanlarımızla baş başa 600'üncü şubemizi açıyoruz. Şirketimiz dünyanın en iri pizza firması. Biz ise mahallenin pizzacısı peyda kılmak istiyoruz. Misyonumuz müşterilerimize içimli pizzalarımızı hızlıca, ısıdam ortak halde ulaştırmak” dedi.

“4 ülkede çalışkanlık gösteriyoruz”
Türkiye haricinde 3 ülkede hâlâ çalışkanlık gösterdiklerini dile getiren Saranga, “Domino's DP Eurasia namına kılıç sadece Türkiye'de değil Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan'da peyda kılmak gibi dört ülkedeyiz. 800'ü ortak tomar dükkanımız var. Bu bellik içinde dünyanın en iri 5'inci Domino's'uyuz” halinde konuştu.

“Bize pizza satan e-ticaret şirketi diyebilirsiniz”
Pandemi periyodunu güzel ortak halde geçirdiklerini, esasen pizza satan ortak e-ticaret şirketi olduklarını vurgulayan Saranga, “Pandemi zamanına amade gibiydik. Çünkü evlere servis hâlâ ortak tomar beli dijitalden havale özgülemek arttı. Biz doğrusu satışlarımızın yüzdelik 75'ini sayısal ortamdan yapıyoruz. Dijital namına havale kabul kılmak ve ya temassız doğrulama kılmak hikayelerinde aşırı aceleci akım ettik. Bize özetle pizza satan e-ticaret pizza şirketi diyebilirsiniz. Pandemiyi bu mevzuda güzel yönettik” ifadelerini kullandı.

“12 bin çalışana istihdam sağlıyoruz”
Bin dükkan hedefiyle yola bitmeme ettiklerini bildiren Saranga, “Bizim Türkiye'de bin dükkanlık ortak potansiyelimiz bulunduğunu düşünüyorum. Orta ve etraflıca vadede bu bin dükkan hedefimize ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda 12 bin çalışanımız var. Bu bin dükkan hedefimizle acemi iş istihdamı peyda etmek istiyoruz. Her sene 50 acemi dükkan açıyoruz. Her 50 dükkan bin etkin istihdamı demek. Diğer ortak özelliğimizde franchising sistemi. Şirketimiz ıvır zıvır KOBİ'lerden oluşan ortak sistem. Franchising'lerimizin yüzdelik 50'si bizim dükkanlarımızda motorcu namına başlamış, yönetmenlik yapmış, içimizden insanoğlu şirketimizin bayileri oluyor” dedi.

“Türkiye ekonomisinin ast yapısı aşırı sağlam”
Türkiye'nin ılımlı vadede kazançlı sıkıntıları aşacağını tamlayan Saranga, “Türkiye'de kimi dönemler düzem dalgalanmaları oluyor. Yüksek enflasyonlu ortak devre giriyoruz ancak Türkiye ekonomisinin ast yapısının aşırı sert bulunduğunu ve eksiksiz bu dalgalanmaların arızi bulunduğunu düşünüyorum. Orta vadede Türkiye'de aşırı iri ortak potansiyelin mevcut bulunduğunu biliyorum. İş gücü, envestisman ve gelişme namına potansiyelimiz yüksek. Biz de bu dönemleri güzel yöneteceğiz” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?