Spor

Djokovic aşı tutumunu sürdürdü: 'Bu bedeli ödemeye hazırım'

Teniste sezonun önce Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık öncesinde yaşamış olduğu ara sınav sorunları zımnında evren spor kamuoyunun gündeminden düşmeyen Djokovic aşıyla ait tutumunu sürdürüyor. Sırp sporcu, “Aşı olmadığım düşüncesince Wimbledon'a ve ya Fransa Açı

Djokovic aşı tutumunu sürdürdü: 'Bu bedeli ödemeye hazırım'
15-02-2022 17:13
İngiliz basınına mütekellim 34 yaşındaki görmüş geçirmiş sporcu, dünkü insan güneş tacı virüs (Kovid-19) aşısı yaptırmaya zorlanmaktansa gelecekteki iri turnuvalara katılmamayı yeğleme edeceğini kaydetti. Djokovic, Grand Slam takviminde DOĞRU Fransa Açık ve Wimbledon düşüncesince de ayrımsız tutumu sergileyip sergilemeyeceği sorusuna, "Evet, bu bedeli ödemeye hazırım" cevabını verdi.

Sırp sporcu, tutumunun aşı karşıtı hareketle ilişkilendirilmemesi gerektiğini, fakat ferdin seçilmiş hakkını desteklediğini söyledi.

20 kat Grand Slam elde eden Djokovic, hükümetin aşı hali dolayısıyla art arda vizesini bozma etmesinin peşi sıra güzeşte ay Avustralya'dan son dışı edilmişti.

Mevcut tutumunun ayrımlı bölgelere çekildiğinden müşteki Sırp tenisçi, "Hiçbir devir aşı karşıtı olmadım. Küresel namına her insanın bu virüsle başa kabarmak düşüncesince iri güç harcadığını görüyorum ve ümit ederim geçenlerde virüsün sonu gelir. Fakat değme devir vücuda neyin gireceğini seçilmiş özgürlüğünü destekledim. Vücudumla ilgilendiren ilkelerimin kazanacağım rastgele müşterek kupadan, şampiyonluktan ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Djokovic, bazısı turnuvalardaki aşı gerekliliklerinin değişeceğini ve şimdi derinlemesine seneler alan topu oynayabileceğini umduğunu da laflarına ekledi.

Djokovic, aşı bulunmadığı sebebi öne sürülerek son dışı edilmesi dair sezonun evvel Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'a katılamamıştı. Sırp sporcunun en ehemmiyetli rakiplerinden İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvada elde etmiş olduğu şampiyonlukla Djokovic ve Roger Federer'i geride bırakmış ve 21 kezle en aşırı Grand Slam elde eden eş sportmen unvanını elde etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?