Yaşam

Diyarbakır'da kick boksa lisan verici kardeşler kabiliyet avcılığı yapıyor

Kick Boks Milli Takım sporcusu ve çalıştırıcı Bilgin ve Dilek Erol kardeşler, ulusal takıma sportmen vermek düşüncesince Diyarbakır'da yeteneklerin izini sürüyor.

Diyarbakır'da kick boksa lisan verici kardeşler kabiliyet avcılığı yapıyor
06-12-2021 11:38
Diyarbakır

Kick yumruk oyunu sporuyla 14 yaşlarında tanışan ve çelimsiz müddette gösterdiği muvaffakiyet ile ulusal takımda toprak alıp nice şampiyona elde fail çalıştırıcı Bilgin Erol (28) ve kendisi üzere bebek yaşta başarıdan başarıya koşan kardeşi Dilek (24), acemi kabiliyetleri bu branşa tahsis etmek düşüncesince spor kulübü kurdu.

Kurdukları spor kulübünde 70'i lisanslı 100'ü fazla insana yetişek veren, rastgele yaştan ve rastgele meslekten kabiliyeti şampiyonalara hazırlayan Erol kardeşler, 21 sporcuyla katıldıkları, 16 Ekim'de süregelen 10. İllerarası Pamukkale Kick Boks Turnuvası'ndan 18 madalya ile Diyarbakır'a döndü.

Kick boksa lisan verici ve hedeflerini gün günden büyüten dü kardeş, Dünya Kupası'na hazırlanmaya başladı.

Bilgin Erol: "Diyarbakırlı sporcuların sayısını hastalık artırmayalım?"

Bilgin Erol, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kilogram özgülemek düşüncesince başladığı kick boksa, muvaffakiyet gösterince bitmeme ettiğini ve kardeşi Dilek'i de bu branşa yönlendirdiğini söyledi.

Bölge ve Türkiye şampiyonluklarının yanında Avrupa'da da nice etap elde ettiğini ve 2016 yılından buyana ulusal takımda toprak aldığını tabir fail Erol, "Milli takıma girdikten sonradan yargıcılık ve çalıştırıcılık sertifikalarımı da alıp kendimi bu branşta geliştirdim. İkimiz de ulusal takımda toprak aldıktan sonradan ulusal takımdaki Diyarbakırlı sporcuların sayısını hastalık arttırmayalım diyerek düşündük ve müşterek pakt açtık. Kardeşimle bu kulüpte sporcular yetiştirmeye başladık. Cinsiyet ve gözyaşı kategorisi ayrımı yapmada sporcular alıyoruz." dedi.

Denizli'de meydana getirilen 20 ilden 750 sporcunun katılmış olduğu Pamukkale Turnuvasına 21 sporcuyla katıldıklarını ve 18 madalyayla döndüklerini özetleyen Erol, "Bölge ve Türkiye şampiyonalarının haricinde hedeflerimizi büyüttük. Uluslararası platformlara gözümüzü diktik. Önümüzdeki mayıs ayında İstanbul'da yapılacak bulunan Dünya Kupası var. Dünya Kupası düşüncesince hazırlıklara başladık. Orada ilimizi ve ülkemizi en elleme halde anabolizma geçirmek istiyoruz." diyerek konuştu.

Erol, semt ve Türkiye şampiyonlarının peşi esna sporcuları evren şampiyonasına uyarınca hazırladıklarını dile getirerek, "Belki de ilerleyici etapta içimizden birisi olimpiyatlara gidecek." ifadesini kullandı.

Amaçlarının semt insanına yararlı kazanmak bulunduğunu özetleyen Erol, hakkıyla aşırı zeki şahısların bulunduğunu aktardı.

Dilek Erol: "İlham olmaya çalışıyoruz"

Dilek Erol da ağabeyinin teşviki ile 2012 senesinde başladığı kick boksta, o sene küçükler Türkiye şampiyonasında Türkiye 2'ncisi bulunduğunu belirtti.

Yaşadığı bu başarının kendisini şimdi da hırslandırdığını ve 2016 senesinde Avrupa kupasında şampiyon adına ulusal takıma girmesine vesile bulunduğunu aktaran Erol, 2017 senesinde da kişi kategorisinde Avrupa şampiyonu bulunduğunu tabir etti.

Erol, müstevli sürecinde çalışmalarına derinliğine müddet aralık özgülemek durumunda kaldığına ayraç ederek, "Şimdi gine antrenmanlarımıza başladık. Yeniden şampiyonalara hazırlanıyoruz. Önümüzdeki sene Avrupa şampiyonası olacak. Ağabeyim ile kurduğumuz müşterek kulübümüz var. Yeni sporcular yetiştiriyoruz, kabiliyetler keşfetmeye çalışıyoruz. Her iş kesimine, rastgele yaşa, ev hanımına, doktora, polise rastgele kitleye seslenme etmeye çalışıyoruz." halinde konuştu.

"Hobi adına karşıcı da var, ulusal takıma tahavvül geçirmek isteyen, idealleri bulunan da. Elimizden geldiğince onlara esin olmaya çalışıyoruz. Biz yaptık onlar da yapsın istiyoruz. Bizim üzere ulusal sportmen esermek istiyoruz." diyen Erol, emekleri bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

Sudenaz Karabulut: "Ön yargıları gedmek düşüncesince başladım"

Kulüpte yetişek meydan 14 yaşındaki Sudenaz Karabulut, kick boksa çevresinin "kadınlar yapamaz" şeklindeki ön yargısını gedmek düşüncesince başladığını anlatarak, "Kadınlar yapamaz, hanımlar güçsüz, hanımlar rical genişliğinde çelimli değil.' denildiği düşüncesince başladım. İlk turnuvamda ikinci oldum ancak bu benim düşüncesince on paralık dava değil zira ego şimdi iyilerini yapabilecek potansiyele sahibim. Diğer turnuvalarda müşterek numara adına Diyarbakır'ı anabolizma edeceğim. Hedefim olimpiyatlarda Türkiye'yi anabolizma etmek." ifadelerini kullandı.

Züleyha Altay: "Böyle müşterek punt şimdi geçmiş elime geçmemişti"

Çocuklarını geçirmek düşüncesince geldiği salonda 3 senedir kick yumruk oyunu yaptığını özetleyen 30 yaşındaki ev kadını Züleyha Altay ise şunları kaydetti:

"Kızlarımı kick boksa getirdim. Dilek hocayı gördüm ve internetten araştırınca başarılarını gördüm. 'Ben de yapabilir miyim, diyerek düşündüm ve katılmaya değişmeyen verdim. Antrenmanlara çıkmaya başladık ve 3 senedir kick yumruk oyunu yapıyorum. Şampiyonalar oldu, ego de katıldım, Avrupa 3'üncüsü oldum. Milli kadro seçmelerine katılmaya doğruluk kazandım. Çok dobra müşterek duygu. Böyle müşterek punt şimdi geçmiş elime geçmemişti. Anlatılmaz, yaşanır. Tüm ev kadınlarına sesleniyorum, ego yapamam demesinler rastgele obje çalışarak, himmet vererek, akla yatkın tavsiyelerle olur."

İkiz kardeşiyle 3 sene geçmiş kick boksa başladığını tabir fail 16 yaşındaki Merve Kaymaz da antrenörleri bulunan Dilek ve Bilgin Erol'un başarılarını kendilerine dayanıklı aldıklarını ve kardeşler adına onlar üzere ulusal takımda toprak kabul geçirmek istediklerini söyledi.

6 yaşlarında kick boksla tanıştığını ve akıbet katılmış olduğu turnuvada 3 maçtan da galip çıkarak müşterek numara bulunduğunu tamlayan 13 yaşındaki Zeynep Dılan Aydın ise hedefinin Avrupa ve evren şampiyonlukları bulunduğunu dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?