Yaşam

Depremzede çiftin nikahı Amasya'nın Suluova ilçesinde kıyıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Amasya'nın Suluova ilçesinde konuk edilen 19 yaşındaki Fatma Demir ile 24 yaşındaki Ali Kara evlendi.

Depremzede çiftin nikahı Amasya'nın Suluova ilçesinde kıyıldı
23-02-2023 18:09
Amasya

Depremin arkası sıra Kahramanmaraş'tan ilçeye mevrut ve yakınlarının yanına yerleşen Ali Kara ve Fatma Demir, Suluova Belediyesine nikah başvurusunda bulundu.

Başvurunun müspet sonuçlanmasının arkası sıra çiftin nikahı, Belediye Başkanı Fatih Üçok çeşidinden kıyıldı.

Üçok, depremzede vatandaşların dobra ve çirkin günlerinde yanlarında olduklarını belirterek, "Bu derece acıklı günlerinin arkası sıra kişilerin hususi anlarına şehadet etmek, nikah akdini gerçekleştirmek beni de olağandan kıvançlı etti. İlçemizde 500'ün üstünde depremzede vatandaşımızı mihman ediyoruz. Bu çetince günleri bu arada aşacağız." niteleyerek konuştu.

Kara da nikahlarını henüz müşterek tomar atmak istemediklerini vurgulayarak, ekşimsi müşterek talih yaşadıklarını dile getirdi.

Deprem olmasaydı nikahlarının Kahramanmaraş'ta kıyılacağını özetleyen Kara, "Deprem olunca bozma edildi. Burada Suluova halkı namına baş döndürücü iyiler, hakkıyla baş döndürücü dobra karşılıyorlar, rastgele koşulda araştırma görevlisi kazanmak istiyorlar. Herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?