Yaşam

Denizli'deki kadın kooperatifi iklim dışına mahsul göndermeye başladı

84 üyeli kadın kooperatifinin başkanı Hatice Elvan, "Daha bir tomar üyeyle hâlâ baş döndürücü hanıma dokunabileceğimiz kooperatifimiz olsun istiyoruz." dedi.

Denizli'deki kadın kooperatifi iklim dışına mahsul göndermeye başladı
16-12-2021 16:50
Denizli

Denizli'nin Çal ilçesinde 2 sene evvela kurulan kadın kooperatifi, diyar içerisine bitirdikleri satışın yanında Hollanda, Belçika ve Avusturya'ya da mahsul göndermeye başladı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan'ın desteğiyle, 2 sene evvela ortak araya mevrut 7 müteşebbis kadın, "Çalışan hanımlar kazanacak" sloganıyla Çal Kadın Kooperatifini kurdu.

Kısa müddette 84 kadının organ yer aldığı kooperatifte, Çal Belediyesince tadilatı yapılarak Yöresel Ürünler Satış Merkezi'ne dönüştürülen kaza otogarı binasında, giyecek, yağ, üzüm, zeytinin de ortada bulunmuş yer aldığı 24 cins mahsul satışa sunuluyor.

Girişimci hanımlar e-ticaret kanalıyla kooperatif çatısı altında ürettiklerini diyar dışı pazarındaki alıcılara da ulaştırmaya başladı.

Kadınlar, pekmez, üzüm ve kekikten oluşan geçmiş öğür mallarını, Hollanda, Belçika ve Avusturya'ya gönderdi.

"Bu yola başlangıç koyduk"

Kooperatif Başkanı Hatice Elvan, endamsız müddette şişman kere kıvrım ettiklerini belirtti.

Kadının ekonomiye katılmasının şişman ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Elvan, "Biz bunu getirmek düşüncesince bu yola başlangıç koyduk. Kadınlarımızın evde bitirdikleri ürünleri adanmış mağazamızda sergiliyoruz. Onların önünü açtık bu sayede. Daha ortak tomar üyeyle elan başlangıç döndürücü hanıma dokunabileceğimiz kooperatifimiz olsun istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kooperatifin üyelerinden Gülcan Gölcü de "Buradan topu topu dünyaya açıldığımız düşüncesince mutluyuz. Kadın müteşebbis peyda etmek başlangıç döndürücü iyi ortak duygu. Çünkü tığ ne denli başlangıç döndürücü üretirsek elan başlangıç döndürücü adamla çalışabiliyoruz. Talep başlangıç döndürücü iyi ve devir hin yetişemediğimiz oluyor." niteleyerek konuştu.

Birsen Şahinarslan, dayanak verenlere teşekkürname ederek, "Evde aileme ne yardım sunabilirim niteleyerek düşünüyordum. Bebek ağ kurslarına katıldım. O halde çocuk örmeye başladım. Ayrıca evimde tarhana, ekşi kiraz şurubu kabilinden ürünlerimi adanmış durumunda sergiliyorum. Evime kazanç götürdüğüm düşüncesince de başlangıç döndürücü mutluyum." dedi.

"Hedefimiz aut sektöre yönelmek"

Belediye Başkanı Fethi Akcan, bayanların el emeği cezaevi nuru ürünlerini hem iç aynı zamanda aut sektöre satmaya başladığını söyledi.

Kooperatife organ bayanların evlerinde ürettiklerini hem genel ağ süresince aynı zamanda adanmış yerinden pazarladığını aktaran Akcan, şunları kaydetti:

"Burada müteşebbis kadınlarımızın bitirdikleri ağız ağıza uzvi yiyecekler. Şu anne denli genel ağ üstünde e-ticaret hazırlamaya bitmeme ediyorlar. Pekmez, üzüm ve kekiğimize diyar dışından istem var. Hollanda, Belçika ve Avusturya'ya geçmiş paketlerimiz gitti, bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan ahir maksadımız aut etraf kazanılmak olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?