Yaşam

Denizle ormanın buluşmuş olduğu İğneada Longoz Ormanı sonbahar renklerine büründü

Kırklareli'ndeki Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayınbirader ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en şişman longoz ormanında sonbaharın nitelik cümbüşü yaşanıyor.

Denizle ormanın buluşmuş olduğu İğneada Longoz Ormanı sonbahar renklerine büründü
27-10-2021 13:09
Kırklareli

Her zaman ayrı müşterek güzelliğe bürünen Istranca Ormanları özellikle güzün doğaya yansıyan yeşil, sarı, turuncu ve kırmızının ayrımlı tonlarıyla menfez müşteri güzelliğe kavuştu.

Endemik bitkiler, vahşi ve turfa kuş türlerini barındıran longoz, rahat ortamıyla güzün da ziyaretçilerini etkiliyor.

İçerisinde 5 göl, 544 kalem bitki, 46 janr canlı, 25 kalem sürüngen, 50 janr memeli, 30 kalem lezzetli su balığı, 20 janr bahir balığı ve 219 kalem kuş barındıran Longoz Ormanları, güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Derelere ağaçlardan dökülen zerrin yapraklar, yeşilin tonlarını gelişigüzel zaman koruyucu bitki bilimi ile ormandan güzeşte patikalar, seyrine doyulmayan manzaralar oluşturuyor.

Trakya'nın Karadeniz kıyılarında meşe ve çam ağaçlarıyla ciltli Istranca Ormanları sonbahar mevsimi renkleriyle adeta görsel ziyafet sunuyor.

Yürüyüş yolları, dereleri, kuş rasat kulesi ile ziyaretçilerine ev sahipliği karşılayıcı longoz, şimdilerde nur tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Orman içindeki Balkan köylerini dolaşarak en elleme kareyi tespit etmek düşüncesince efor gider fail nur tutkunları, ayrımsız sürede bıkılmayan müşterek güzelliğe de şehadet ediyor.

Longozların müşterek tane güzellikleri görülmeye değer"

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, AA muhabirine, longoz ormanlarının sonbahar mevsimi renkleri ile şimdilerde ayrı iyice bulunduğunu söyledi.

Longoz ormanlarının gelişigüzel zaman ayrı müşterek güzelliğe eş bulunduğunu özetleyen Şen, kâffesi domestik ve ecnebi turistleri natür harikası ormanları görmeye çağırma etti.

Ormanların başta nur tutkunlarına ev sahipliği yaptığını bildiren Şen, şu şekilde konuştu:

"Kırklareli şimal Batı Trakya, Balkanlar ve Doğu Avrupa'ya oluşturulan müşterek tane müşterek lokasyona sahip, hafi müşterek cennet. Bu sebeple başta güzün Kırklareli'nin bu müşterek tane güzelliklerini sizlerle paylaşmak, sizleri burada ikram etmek istiyoruz. Çok dobra fotoğraflar çekerek dörtköşe saat geçirecekler. İstanbul yahut yöre alanda etkin insanoğlu burada stresini atabilecekler, gidiş yapabilecekler, nur safari, sportif etkinlikler gerçekleştirebilecekler. Tekrar yaşama o nitelik cümbüşünün verdiği hazla dönecekler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?