Sağlık

Deneysel Alzheimer ilacı kognitif gerilemeyi yüzdelik 27 yavaşlattı

Lecanemab isminde ilacın üçüncü adım klinik denemelerinde, Alzheimer hastalığının illet bulunduğu akıl tahribatını yavaşlattığı belirlendi.

Deneysel Alzheimer ilacı kognitif gerilemeyi yüzdelik 27 yavaşlattı
30-11-2022 19:06
Ankara

CNN'nin haberine göre, ABD merkezli Biogen ve Japon Eisai ilaç şirketleri, el ortada "bunama" yerine da bildik Alzheimer hastalığının önlenebilmesi düşüncesince "Lecanemab" ünlü ortak ilaç geliştirdi.

Bilim insanları, faz-3 klinik denemesinde ilacın, 18 maaş ortak müddet zarfında Alzheimer hastalarında zihnî becerilerdeki zayıflamayı yüzdelik 27 yavaşlattığını belirleme etti.

Söz konusu ilacın, Alzheimer hastalığının önce aşamalarında kullanımında çarpıcı bulunduğu belirtilirken, Alzheimer's Research UK (ARUK) iane kuruluşu, çalışmanın sonucunu "çok önemli" biçiminde nitelendirdi.

Bilim insanları, kognitif zayıflamayı yavaşlatmayı başaran bu önce ilacın, Alzheimer tedavisinde ortak dönüm noktası olabileceğini kaydetti.

Uzmanlar, önce deneyli Alzheimer ilaçlarından bir tanesi bulunduğu bulunan Lecanemab'ın, Alzheimer hastalığında etkinliğini ve güvenliğini yakalamak düşüncesince elan levent boylu müddet denemeler yapılması icap ettiğini aktardı.

Deneysel ilacın üçüncü adım klinik çalışmasının sonuçları, "New England of Journal of Medicine" dergisinde yayınladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, evren genelinde Alzheimer ile canlı 55 milyonu çok ad bulunuyor ve rahatsızlığın tanısı düşüncesince hastanın nice tarama ve testten geçmesi gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?