Yaşam

Ciritçiler bu kere yeşil ovada at koşturdu

Kars'ın Selim ilçesine ilişkin Kekeç köyünde ortak araya mevrut sporcular, demonstrasyon maçında korkunç savaşım etti.

Ciritçiler bu kere yeşil ovada at koşturdu
10-05-2022 11:35
Kars

Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya geldikleri dönemden buyana oynadıkları harp oyunu namına aşina ve zamanımızda de anadan görme süvari spor namına anılan cirit, Kars'ta dört sezon oynanıyor.

Kışın kar üzerinde bitirdikleri cirit gösterileriyle başta Turistik Doğu Eskpresi ve Doğu Ekspresi ile kente gelenlerin merakını toplayan ciritçiler, karların erimesiyle yeşile bürünen ovaya çıktı.

Sabah er saatlerde atlarını ahırdan çıkartıp lazım hazırlıkları yaptıktan sonraları Selim ilçesine ilişkin Kekeç köyünde ortak araya mevrut sporcular, atlarını dörtnala sahaya sürdü.

Karların eridiği ve tabiatın yeşillendiği ovada Kafkas Atlı Spor Kulübü ile Başköy Allahuekber Dağı Atlı Spor Kulübü demonstrasyon maçında karşılaştı. Maçta centilmenlik örneği sergileyen Başköy Allahuekber Dağı Atlı Spor Kulübü takımına Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, "dostluk kupası" verdi.

Centilmence herhangi ortak sezon cirit oynayan köylüler, müsabakalarla hem ruhsal gerilim atıp gönüllerince eğleniyor bununla beraber ata sporunu doğacak kuşaklara aktarıyor.

"Çok iyi ortak atmosfer"

Kafkas Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya, AA muhabirine, Kars'ta cirit sporunu dört mevsime yaydıklarını söyledi.

Genellikle karda cirit oynadıklarını tabir fail Başkaya, "Yaz festivalleri düşüncesince şişman ortak gayretimiz ve çalışmamız var. Köyde cirit festivali düzenledik, sıradan da iyi geçti. İlerleyen yıllarda henüz iyi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Kışın cirit yapıyorduk ve seyirciler üşüyordu. Onları düşündüğümüz düşüncesince literatür da yapıyoruz." dedi.

İzleyicilerden Sibel Polat, vatandaşların ata sporlarına nazarıitibar gösterdiğini belirterek, "Çok iyi ortak atmosfer, ahali çeşidinden da dip ortak nazarıitibar var. Biz de baş döndürücü sağlık aldık." ifadesini kullandı.

Amatör fotoğrafhane Burak Altunok, cirit sporuna herhangi ortak sezon nazarıitibar bulunduğunu vurgulayarak, sporcuların korkunç mücadelesini afiyetle karelerine yansıttığını anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?