Ekonomi

Çin’de yapılan yeni demiryolu Yuxi şehrini uluslararası lojistik merkezi yapacak

Çin devleti kabilinden Yuxi-Laos ortada yapılan demiryolunun, Yuxi şehrini lojistik merkezi yapması bekleniyor.

Çin’de yapılan yeni demiryolu Yuxi şehrini uluslararası lojistik merkezi yapacak
10-12-2021 12:40

Çin-Laos demiryolunun çelimsiz müddet evvel faaliyete geçmesiyle, Çin'in Yunnan Eyaleti'ndeki Yuxi'nin güzergah süresince ehemmiyetli indinde kent yerine uluslararası indinde lojistik merkezi biçimine gelmesi bekleniyor.

Yapılan açıklamaya göre, Çin-Laos demiryolu, 422 kilometresi Laos'ta peyda etmek az daha Yunnan Eyaletinin başkenti Kunming'den Laos'un başkenti Vientiane'ye denli bin 35 kilometrelik uzunluğuyla dü kent arasındaki gezi süresini tahminî 10 saate indiriyor. Demiryolunun Yuxi, Yanhe, Eshan, Huanian ve Yuanjiang karışma peyda etmek az daha Yuxi'de iptidai durağı var. Çin-Laos Demiryolu faaliyete geçerken, Yuxi, lojistik hizmetlerini Yanhe ve Güney ağırlık treni istasyonlarından öbür sektörlerle baş başa genişletecek. Bu durum, şehrin Güney ve Güneydoğu Asya'ya genişleyerek dünya çapında hizmetler sağlayıcı uluslararası indinde lojistik limanı yerine inşasını da destekleyecek.

Yunnan'ın ölçülü kesiminde toprak düzlük Yuxi, hoppadak ehemmiyetli indinde erişim merkezi olmakla kalmayıp, bire indinde sürede eyaletin tütün, sebze, sonuç ve çiçek üretimine de ev sahipliği yapmaktadır; sigara, madencilik ve metalürji, takım imalatı ve dirim bilimsel tababet sektörlerinin de indinde araya geldiği, sayısal iktisat düşüncesince tayyareci bölge.Şehrin çağcıl sektörel meslek ihya mevzusundaki daim çabası, lojistik dalının büyümesine de katkıda bulunmuştur. 2020 senesinde Yuxi'nin navlun kütlesi 160 milyon tona ulaştı ve lojistik endüstrisi 63,2 bilyon yuan salname dirimlik elde etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?