Spor

'Çin Seddi’nde maraton koşmak istiyorum'

10 yıldan bu yana 42 kilometre maraton ve üstü mesafelerde ultra maratonlar koşan Alim Küçükpehlivan, en şişman hayalinin Çin Seddi'nde maraton koşmak bulunduğunu söyledi.

'Çin Seddi’nde maraton koşmak istiyorum'
21-01-2022 10:44
Pekin'de 4 Şubat'ta başlamış olacak bulunan 2022 Kış Olimpiyatlarına mahdut eyyam kalırken, müşterek ‘koşu fanatiği' yerine maruf Başarsoft CEO'su bire müşterek sürede Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkan Yardımcısı bulunan Alim Küçükpehlivan, “Barcelona, Amsterdam, Malta, Riga, Talin kabil maratonların yanında, 90 kilometre Güney Afrika Comrades ultra maratonunu koştum. Şimdi de en şişman hayalim ise Çin Seddi'nde maraton koşmaktır” dedi.

“Çin Seddi'nde maraton koşarak en şişman hayalimi yapmak istiyorum”

Çin Seddi Maratonu'nun dünyanın en sıkıca etaplarından birisi bulunduğunu vurgulayan Küçükpehlivan, “Bu maraton Pekin'den başlayarak UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde toprak düzlük Çin Seddi süresince bitmeme ediyor. Buna çabucak meraklı ultra maraton koşucuları ikrar ediliyor. ‘Keçi yol' niteleyerek bilinen enikonu sarp ve metanet talip müşterek aşamaya ehil bu maraton, pandeminin getirmiş bulunduğu gezi kısıtlamalarından ötürü beş altı senedir yapılamıyor. Dünyanın ciharıyek yanından gelip, 50-60 kilometre koşacak maratoncular düşüncesince defa süresince gereksinimlerini giderebilecekleri minimum 10 istasyon kuruluyor. Bu maraton gerçekleştirildikten sonradan güçlü derinliğine müddet konuşuluyor. Ben de derinliğine zamandır üstünde düşündüğüm Çin Seddi'nde maraton koşarak en şişman hayalimi yapmak istiyorum. Bunun düşüncesince şimdiden Çince öğrenmeye de başladım.”

Her sene Türkiye ve yurtdışında minimum 2 defa ve 2 ultra maratonu koştuğunu hatırlatan Alim Küçükpehlivan, Çin'in pandemi devrinde 2022 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği meydana getirecek olmasının takdire uygun bulunduğu belirterek şunları söyledi: “Her kavuşum mestur bulunduğu çağda spor ve sporcuları müşterek araya getiren Çin, bu mevzuda ehemmiyetli müşterek etap atıyor. Olimpiyatlar, toptan dünyanın şimdi birbirine ilişkin bulunduğunu göstermesi açısından, hem sporcular hem de arsıulusal maşer açısından aşırı önemli. Olimpiyatlar sebebiyle sporcular, spor ve antremandan kopmayacakları gibi, dünyanın sporcularıyla buluşarak çıkarlarını ölçümleyebilme şansına kavuşuyor. Bu da sportmen düşüncesince aşırı kıymetli.”

“Spor müşterilerini birbirine bağlayan müşterek köprüdür”

Sporla yakından ait müşterek iş insanı yerine sporla siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğine uyanıklık çekici Küçükpehlivan şunları söyledi: “Politikanın spora karıştırılması, insanca yardımlara, politikanın karıştırılması kabil müşterek bilinçlilik bunun banko olmaması gerekiyor. Nasıl ki Kızılhaç yardımları din, dil, soy ayrımı yapılmayan insanca yerine yapılıyorsa, sporda da din, dil, iklim ayrımı yapılmamalı. Spor ve sporcuları birleştiren olimpiyat kabil arsıulusal müşterek aktivite, ayrıştıran müşterek aktiviteye dönüştürülmemeli. En filhakika olimpiyat kabil planların politikaya maşa edilmeden insanca müşterek fariza yerine yapılmasını getirmek olmalı. Spor müşterilerini birbirine bağlayan müşterek köprü. Bu sebepten dolayı sporun ve sporcunun yöntem yahut ticaretle müşterek hevesi yok.”

Öte taraftan "Uçan Türk" yerine anılan, Türkiye'nin ulusal kayakla atlama sporcusu 24 yaşındaki Fatih Arda İpçioğlu, “Beijing 2022, kılıç geliyoruz. Hep bu arada eş müşterek geleceğe" niteleyerek “Çin'de yapılacak 2022 Kış Olimpiyatları'na gittiğim düşüncesince görkemli ve mutluyum. Kayakla atlama ailesi dünkü devletlere ve dünkü sporculara aşırı açıkça müşterek aile. Spor büyüdükçe ve paylaştıkça güzelleşir. Bejing Kış Olimpiyatları'nda aşırı düzen bağı önlemler var. Bunların farkındayım zira bizlere kurallar, ne yapacağımız ne yapmayacağımız ilkin bildiriliyor. Bu mevzuda onları ölçüm ediyorum aslında. Gerçekten aşırı düzen bağı ve aşırı akla yatkın müşterek yöntem” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?