Yaşam

Çıldır Gölü'nde şampiyona kazandıran vasıtalar ile atlı kızaklar yarıştı

Otomobil sporlarında 2021'de bökelik kazanan, birisi karting iktisap etmek kadar 3 uzlaştırıcı kullanan pilotlar, buzla ciltli Çıldır Gölü üstünde atlı kızakla konkur yaptı.

Çıldır Gölü'nde şampiyona kazandıran vasıtalar ile atlı kızaklar yarıştı
05-02-2022 12:21
Kars

Otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri şita koşullarında sınav eylemek talip birtakımı otomotiv şirketleri, Kars çevresindeki ayrışık parkurlarda araçlarını deniyor.

Bölgedeki ortak otomotiv firması de Kars, Ardahan sınırlarında mevcut buzla ciltli Çıldır Gölü'nde ekstrem ortak aktiflik gerçekleştirdi.

Otomobil sporlarında 2021'de şampiyona kazanan, birisi karting ballanmak neredeyse 3 ara bulucu buzla ciltli göl dair çıkaran pilotlar, burada atlı kızakla yarıştı.

Dört saniyede 100 kilometre hıza vasıl faziletkâr beygirli araçların, buz kalınlığının 40 santimetreye eriştiği göl üstünde atlı kızakla yarışı dem kesti.

Atlı kızak, aceleci araçları buz üstünde geride bıraktı

Pilotlar Turgut Konukoğlu, Ertan Nacaroğlu, Zekai Özen'in kullandığı hususi sargaç asılmış vasıtalar ile Sinan Daşdemir'in sürdüğü "Star" isimli sanlı kızak bağlanan at, baş çizgisi üstünde dizildi.

İşaret verilmesiyle kalkışa güzeşte araçlar, 200 metrelik parkurda sonuç gayret ilerledi ve final çizgisini karting ara bulucu 1, atlı kızak 2, off-road ara bulucu 3, araba ise 4. tam tamamladı.

Temsili planlı yarışı izleyenler hararetli anlamış olur yaşadı.

Sürüş eğitmeni ulusal sportmen İbrahim Okyay, AA muhabirine, Çıldır Gölü'nde derinliğine senelerden buyana terbiye düzenlediklerini söyledi.

Donmuş gölde meydana getirilen buz üstü sürüşün, kâffesi dünyada en emniyetli ve en belletmen eğitimler adına ikrar edildiğini tamlayan Okyay, şöyleki konuştu:

"Özellikle bu çeşit eğitimler, Norveç, Finlandiya kabilinden İskandinav devletlerinde gerçekleştirilmektedir. Çıldır Gölü dondurulmuş olduğu devir bölge, bu ülkelerdeki pistlere kusursuz ortak seçenek yaratıyor. Biz de bunun tanıtımını gerçekleştirmek ve bu eğitimleri bu alana tefriş eylemek istiyoruz. Tam 7 senedir buz üstünde eğitimler yapıyoruz ve gelişigüzel sene kalan ortak uyanıklık var."

"Atlı kızak emniyetsiz ortak çeviklik gösterdi"

Sarıkamış ve Çıldır Gölü'nde birtakımı etkinlikler yaptıklarına ayraç fail Okyay, şunları kaydetti:

"Çıldır Gölü'nde yaptığımız etkinlik, Türkiye şampiyonu reşit 3 aracımızın, bu bölgenin eğer olmazsa olmazı atlı kızağıyla baş başa 200 metrelik ortak yarışma yapmasıydı. Biraz coşku gayeli yapsak da herkesi tashih eylemek düşüncesince güç gider ettik. Otomobil ne genişliğinde çelimli olsa da buz üstünde yere tutunması sonuç adım zor. O nedenden çırılçıplak 4 çeker bulunan atlı kızak emniyetsiz ortak çeviklik gösterdi. Bu da yarışın iyice şaşırtı ortak biçimde sonuçlanmasına bozukluk oldu, aşırı esenlik aldık."

Okyay, etkinlikle bölgenin tanıtımına yardım sunmayı amaçladıklarını anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?