Sağlık

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat

Burun estetiği bu zamanlarda en baş döndürücü istem edilen güzel duyu ameliyatlarından bir tanesi bulunduğunu anlatım fail Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Menekşe Kastamoni, cerrahi müdahale sonrası birtakım dikkat edilmesi müstelzim noktalar bulunduğunu söyledi.

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat
19-01-2023 10:06

Burun, yüzün mükemmel ortasında toprak düzlük müşterek uzuv olması yardımıyla dizi eylem sonrası hastada iri değişimler görülebildiğini tamlayan Medicana Bursa Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Menekşe Kastamoni, rinoplasti dediğimiz koku kaydetme organı estetiği görselliğin yanında dem kabul etme problemi bulunan hastalarda keyif itibarıyla da iri kâr sağladığına dikkat çekti.

Kastamoni, koku kaydetme organı estetiği sonrası nelere dikkat edilmesi icap ettiğini de şöyleki sıraladı;

"Sigara iyileşme periyodunu aksi etkileyeceğinden cerrahi müdahale sonrası sigara içilmemelidir.Ameliyat sonrası minimum 2 hafta içki alınmamalıdır. Yaklaşık 7-10 çağ süreyle başlangıç 45 basamak açıyla duracak halde yatılmalıdır.Ameliyat sonrası koku kaydetme organı bakımı ve yıkanması düşüncesince maruz püskürteç ve ilaçlar düzenli, doktorunuzun anlattığı halde kullanılmalıdır.Ameliyat sonrası çağ sulandırıcı özellikteki ilaç, eşya ve içeceklerden ırak durulmalıdır.Ameliyat sonrası menfez etrafında şiş (ödem) ve morarmalar olması normaldir. Bunlar ilerleyici günlerde azalıp kaybolacaktır. Daha aceleci salah düşüncesince başlangıç yukarıda yatabilir, başta önceki 24 zaman buruna baskı olamaz halde buz uygulayabilirsiniz.Burun ameliyatı sonrası müşterek müddet spor yapılmamalıdır. 1 hafta sonra girintisiz çıkıntısız temaşa bakımevi egzersizler yapılabilir, 1-2 ay genişliğinde ciddi sporlardan kaçınılmalıdır.Ameliyat sonrası burunu koruyucu alçı, izole bant yahut atellerin ıslanmamasına nazarıitibar gösterilmelidir.Ameliyat sonrası minimum 1-2 ay gözene kullanılmamalıdır, bu proses doktorunuzun tavsiyesi ile henüz levent boylu yahut henüz çelimsiz olabilir.Buruna çarpış almaktan kaçınılmalı, sauna bakımevi yüze çağ akışını artıracak ortamlardan minimum 1-2 ay ırak durulmalıdır.Ameliyat sonrası önceki 1-2 hafta biriken kan, akım ve kabuklar zımnında koku kaydetme organı tıkanıklığı yaşanabilir, iyileşme sürecinde bu tıkanıklık azalacak ve giderek burnunuz açılacaktır. Bu süreçte doktorunuzun gösterdiği halde koku kaydetme organı içini yumak kâr sağlayacaktır.Ameliyat sonrası koku kaydetme organı cildi minimum 3 ay güneşten korunmalıdır. Ameliyattan 1 ay sonra derine dalmadan, başlangıç suyun haricinde duracak halde yüzülebilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?