Yaşam

Bursalı tasar çizimci pişirme tekniklerini araştırırken mangal koleksiyoncusu oldu

Bursa'da canlı oluşum tasarımcısı Mustafa Acarçiçek, hobi üzere pişirme tekniklerini araştırırken ayrımlı özelliklere cemaat mangallar alarak derlem oluşturdu.

Bursalı tasar çizimci pişirme tekniklerini araştırırken mangal koleksiyoncusu oldu
13-01-2023 12:20
Bursa

Evinde "steak" fikirleştirmek neredeyse kısaca 7 sene ilk denemelere süregelen 42 yaşındaki Acarçiçek, bunun düşüncesince değişik türlerde mangallar satın aldı.

Çoğunlukla ecnebi kaynaklardan muayeneleri kararı ailesine ve arkadaşlarına denemeler yaparak ayrışık özelliklerde etleri işleyip pişiren, 13 mangallık derlem gerçekleştiren Acarçiçek, deneyimlerini toplumsal iletişim araçları kanalında meraklılarıyla paylaşıyor.

Mustafa Acarçiçek, AA muhabirine, kısaca 25 salname yapı tasarımcısı bulunduğunu ve işi gereği devir zamane iklim dışına çıktığını söyledi.

Pişirme teknikleri dair tetkikat yaptığını tamlayan Acarçiçek, şu şekilde bitmeme etti:

"Steak dediğiniz devir adamlar üç parmaktan balıketinde eğer olmazsa steak demiyorlar. Bizde de anca ortak zerre hitit kimsenin mangalda pişirdiğini görmemiştim henüz öncesinde. Aslında burada başladı. Bunları ne kendim pişirebilirim diyerek araştırmaya başladım. İlk ilkin denemeler yaptım, baktım kaba oluyor, on paralık orada yediklerim kabilinden değil, hayvanların ırkından diyerek düşündüm. Daha sonradan araştırdıkça, öğrendikçe esasta ırkla da baş döndürücü alakadar olmadığını öğrendim. Hayvanın cinsinin, cinsiyetinin, yaşlarının hepsinin tesiri mevcut ancak asliye husus o değildi. Etleri dinlendirmeye başladım. Bir vakum makinesi aldım evime. Ev zarfında ne et dinlendirebilirim, ne henüz okşayıcı olur; bunlarla başladım. Ara kıvrım ortak dairede oturuyordum, gazlı mangal almıştım kendime, balkonun yarısını kapatıyordu. İlk denemelerimi onda hazırlamaya başladım."

"Temelde bütünü et pişirir ancak hiçbiri birbirinin işini yapmaz"

Bazı etleri 90 çağ akıllıca şartlarda dinlendirdiğini dile getiren Acarçiçek, ailesine meydana getirdiği denemelerini başkalarıyla kırışmak düşüncesince toplumsal iletişim araçları kanalı kurduğunu aktardı.

Kullandığı mangallar kendince bilim verici Acarçiçek, şunları kaydetti:

"Üç mangalla başladım. Her birisi değişik işleri yapıyor şu demek oluyor ki değişik pişirme tekniklerini destekleyen mangallardı. İçerik üreticisi olduktan sonradan bundan böyle henüz ortak tomar ekipmana, henüz ortak tomar mangala gerekseme oldu, bugünkü halimize geldik. Evde 13 mangal var. İçerik ürettiğimiz düşüncesince birinin birinden gelişmemiş artıları oluyor. Biz bunları da kullanmak durumundayız zira şahıslara tavsiyede de bulunuyoruz. Her bilinçlilik kendince ortak fikrimizin olması gerekiyor. Birbirinin bire ortak işi önleyen mangallar da mevcut ancak çoğunluğa baktığınız devir hiçbiri birbirinin işini yapmaz. Temelde bütünü et pişirir ancak kip vereyim birisi gazlıdır, birisi taşınabilirdir, birisi kömürlü aheste pişmeye uygundur. Bir ötekisi ağız ağıza elektronik izleme edilebilir."

Acarçiçek, öğrendiklerini paylaşmayı sevdiğini ve takipçileriyle dışarıda da etkinlikler düzenlediğini anlattı.

İçerik üretmeye başladığında "Ete derece mi sokulur? Etin ateşini mi ölçüyorsun?" kabilinden yorumlar yaparak kendisiyle dalavere geçenler bulunduğunu tabir fail Acarçiçek, "Ben elbette ne yaptığımı bildiğim düşüncesince düpedüz takılmıyordum. Zamanla kullanıcı deneyimi yönünde repertuvar sahibi oldum ve kullandığım dört başı mamur mangalların eksiklerini belirleme etmeye başladım. Çok ortak tomar pişirme yapınca ne mangalın ne artısı var, ne eksisi mevcut bunların hepsine vakıf oldum. Daha sonradan da bu eksikleri değişik aksesuarlarla kapatmaya çalıştık." diyerek konuştu.

Mustafa Acarçiçek, muayeneleri kararı ortak firmayla ortaklaşa iş yaparak çıngı almaz gril üretip patentini aldıklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?